[Žinios trumpai] Rusija turi rimtą problemą su artilerija: kariškiams bus didelis šokas  (2)

Rusijos karinės atsargos irgi sparčiai senka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija susiduria su didele problema – aštriu artilerijos sviedinių trūkumu, kuris jau sukėlė rimtą susirūpinimą Rusijos karinėje vadovybėje. Jei dabartinė tendencija išliks, iki pavasario Rusijos artilerija turės 75% sumažinti savo šūvių dažnumą. Tai rašo karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.

Rimta rusų krizė slypi tame, kad „ugnies užtvaros“ taktika su daugybe artilerijos šūvių yra įsibrovėlių puolimo pagrindas. Tam reikia daug sviedinių. Rusija turi didelius resursus, bet ir jie sparčiai senka.

Savo puslapyje „Facebook“ Kovalenko pažymėjo, kad pagal dabartinį artilerijos naudojimo intensyvumą rusai per dieną gali iššauti apie 20 tūkst. sviedinių. Atsižvelgiant į realias tinkamų naudoti sviedinių atsargas Rusijos Federacijos sandėliuose, iki 2023 metų sausio pabaigos vidutinė šūvių norma turės bus sumažinta iki 10 tūkst.

„Svarbu suprasti, kad netinkami naudoti sviediniai, kurie buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, sudaro nuo 10% iki 20% arba daugiau nei 2 mln. sviedinių. Taip, jie gali būti pradėti naudoti, tačiau dėl to smarkiai padašnėtų incidentų“, – perspėja jis.

 

Taigi pavasario laikotarpiu Rusijos kariuomenė gali įžengti tik 5000 šovinių per dieną. Rusija negali iššaudyti visų turimų sviedinių, o gamyba yra lėtesnė nei naudojimas. Taigi, Rusija turės pradėti taupyti, mažindama iššaunamų sviedinių skaičių.

(87)
(0)
(87)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: