[Žinios trumpai] Prasideda naujas didžiulis puolimas – pasekmės bus labai sunkios  ()

Proveržis Zaporižios fronte ir priėjimas prie Azovo jūros pakrantės Rusijai bus skaudus smūgis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tilto Melitopolyje sugriovimas akivaizdžiai rodo, kad Ukrainos pajėgos artimiausiu metu ruošiasi pradėti puolimą Zaporižios regione. Tai atrodo logiška, nes vietovė yra visiškai neapsaugota, o priėjimas prie jūros leistų ukrainiečiams sukurti plačią Rusijos pozicijų puolimo zoną, apimančią beveik visą pakrantę, taip pat kiltų grėsmė, kad Krymas gali nutraukti tiekimą.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašė analitikas Anatolijus Nesmijanas.

Vėliau visa Krymo pusiasalio teritorija bus padengta Ukrainos turimomis artilerijos sistemomis.

„Dėl to iškils Juodosios jūros laivyno perkėlimo į Novorosijską klausimas, kuris, švelniai tariant, nėra pasiruošęs tapti viso laivyno baze, nebent kaip inkaravietė“, – sakė jis.

Pasak eksperto, Ukrainos pajėgų veiksmai visiškai panašūs į tas priemones, kurios buvo vykdomos per puolimus Charkivo ir Chersono srityse: pirmajame etape smūgiai nukreipti į komunikacijas ir jais siekiama maksimaliai apsunkinti rusų karių aprūpinimą, juos suskaldyti, taip pat pabloginti jų kovinę dvasią.

„Labai tikėtina, kad kai tik dėl šalčio vietovė taps pakankamai pravažiuojama technikai, klausimas dėl puolimo gali būti sprendžiamas praktiškai“, – pabrėžė jis.

Savo ruožtu Ukrainos karo ekspertas Aleksandras Kovalenko savo „Telegram“ kanale pažymi, kad tilto Melitopolyje sugadinimas yra naujas Rusijos ginkluotės tiekimo silpnėjimo etapas. Jis gali pasirodyti esąs esminis šią žiemą, nes Zaporižios vietovė, taip pat kairiojo kranto Chersono sritis patiria rimtų logistikos problemų ne tiek po incidento ant Krymo tilto, kiek po pabėgimo iš dešiniojo kranto Chersono srities dalies.

 

„O jei kalbėsime apie RF galimybes išlaikyti frontą, tiksliau, jų negalimumą, akivaizdu, kad jis bus nustumtas mažiausiai už Tokmako iki Melitopolio, o gal netgi giliau į pietus. Viską lemia logistika. O kai žlunga logistika, griūva viskas, ne tik atramos ir tiltai“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(246)
(7)
(239)

Komentarai ()

Susijusios žymos: