[Žinios trumpai] Rusai šoke: jautieną ir obuolius Kremlius nori paskelbti tik turtingiesiems  ()

Jautiena ir obuoliai Rusijoje, matyt, jau tapo produktais turtingiesiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taikomųjų ekonominių tyrimų instituto Žemės ūkio politikos centras rekomendavo Rusijos vyriausybei peržiūrėti ir sumažinti socialiai reikšmingų produktų sąrašą. Dėl stiprių kainų kilimo siūloma iš šio sąrašo išbraukti jautieną ir obuolius.

Apie tai rašo Rusijos prokremliškas leidinys „RBK“.

Prekėms iš socialiai reikšmingų prekių sąrašo taikomas valstybinis kainų reguliavimas. Rusijos Federacijos vyriausybė turi teisę kištis į šių prekių kainodarą, kai sąnaudos padidėja daugiau nei 10%, jei nekalbama apie sezoninį faktorių.

RANEPA ekspertai mano, kad jautieną ir importuotus obuolius Rusijoje perka daugiausia pasiturinčios šeimos. Ir šiuo atžvilgiu Akademija rekomendavo juos išbraukti iš socialiai reikšmingų produktų sąrašo.

Maisto ir prekių kainos Rusijos Federacijoje pradėjo sparčiai augti šių metų pradžioje, kai Rusijos kariuomenė įvykdė plataus masto karinę invaziją į Ukrainą. Civilizuotas pasaulis Rusijai įvedė griežčiausias sankcijas. Be to, iš Rusijos rinkos pasitraukė šimtai didžiausių pasaulio įmonių, o tai stipriai paveikė kainas.

 

Rusai aštriai sureagavo į žinią apie obuolius ir jautieną.

„Kam smulkintis, reikia išbraukti visus produktus. Maitinsimės saulės energija ir makaronais, kuriuos jie kabina mums ant ausų“.

„Taip, kodėl išvis turėtume valgyti? Išgersime šiek tiek vandens ir bus gerai.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: