Ukrainiečiai skelbia, kaip veikia Čekijos monstras „Dana“: „naikiname kolonas, šarvuočius, įtvirtinimus, šluojame rusus“ (Foto)  ()

Pasak ginklo įgulos narių, per daugiau nei 6 mėnesius viso masto karo jie tapo viena šeima. Dabar kovotojai dirba Donecko kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekoslovakiškos savaeigės haubicos „Dana“ įgula kalbėjo apie mašinos veikimą ir jos pranašumus prieš sovietinius modelius. Apie tai praneša „ArmyInfrom“.

Atskiros mechanizuotos brigados, pavadintos generolo Marko Bezručkos vardu, artileristai kiekvieną dieną įsibrovėliams siunčia „dovanas“ 152 mm sviedinių pavidalu. Per daugiau nei 6 mėnesius trunkantį karą „Dana“ įgulos nariai sako, kad jie tapo viena šeima. Dabar jie dirba Donecko kryptimi. Vairuotojas-mechanikas Ruslanas sako, kad automobilis jam patinka pirmiausia dėl gero pravažumo ir manevringumo.

„Dana greitai dislokuojama ir koordinuojama, nesuteikiant priešui laiko mus surasti“, – reziumavo Ruslanas.

Kovotojas šaukiniu „Yuzik“ sakė, kad Dana turi daug pranašumų prieš sovietinius savaeigius ginklus. Kiekvienas įgulos narys turi savo darbo vietą, kuri yra atskirose kajutėse. Sovietiniuose ginklų stovuose visi yra tame pačioje kabinoje.

Baterijos vadas „Iskra“ sako, kad paprastai pirmasis šūvis yra taiklus. Po to laukia prisitaikymas ir darbas nugalėti.

 

„Mes daugiausia naikiname kolonas, šarvuočius, įtvirtinimus, priešo gyvąją jėgą. Kol bus priešiškų taikinių, mes visada turėsime darbo. Ir esame pasirengę jį užbaigti 100 procentų sėkmės garantu“, - sako „Iskra“.

 

„Dana“ su savimi gabenasi iki 50 vienetų amunicijos, o visą įgulą sudaro 5 žmonės. Ginklo valdymas atliekamas naudojant elektrohidraulinę sistemą arba atsarginį rankinį mechanizmą. Automobilyje taip pat yra automatinis krautuvas. Šaudymo nuotolis iki 20 km.

Ukrainai savaeigius ginklus „Dana“ balandį perdavė Čekija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(0)
(79)

Komentarai ()