[Žinios trumpai] 300 tankų, 700 šarvuočių ir 500 haubicų: Zalužnas skelbia įspūdingus skaičius  ()

Nepaisant visos Ukrainai suteiktos pagalbos, Ukraina vis dar kovoja su daug stipresniu priešu. Ir pergalei reikės dar daugiau karinės paramos iš Vakarų partnerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas interviu „The Economist“ sakė, kad Ukraina galės pasiekti vasario 23 dienos sienas, jei gaus dar 300 tankų, apie 700 pėstininkų kovos mašinų ir 500 haubicų.

„Žinau, kad galiu nugalėti šį priešą. Tačiau man reikia resursų. Man reikia 300 tankų, 600-700 pėstininkų kovos mašinų, 500 haubicų. Tada, manau, visiškai įmanoma pasiekti sienas, kurias turėjom vasario 23 d.“, – pabrėžė jis.

Pasak Zalužno, šiuo metu jis gauna „ką gauna, bet mažiau nei reikia“. „Turėdamas tokius resursus, negaliu vykdyti naujų didelių operacijų, nors šiuo metu prie to ir dirbame. Tai jau pakeliui, bet jūs to dar nematote“, – pridūrė Zalužnas.

Jis taip pat buvo paklaustas, ar sąjungininkai kaip nors atgraso Ukrainą nuo okupuoto Krymo puolimo. „Negaliu atsakyti į klausimą, atgraso ar ne. Tiesiog konstatuoju faktus. Norint pasiekti Krymo sienas, šiandien reikia įveikti 84 km atstumą iki Melitopolio. Beje, to mums užtenktų, nes Melitopolis mums suteiktų visišką sausumos koridoriaus ugnies kontrolę, nes iš Melitopolio jau galime šaudyti į Krymo sąsmauką su tais pačiais HIMARS ir pan.“, – atsakė jis.

(116)
(1)
(115)

Komentarai ()

Susijusios žymos: