Ukraina gaus naują oro gynybos sistemą „Mamba“: kuo ji ypatinga? (Video)  (2)

Oro gynybos sistemą „Mamba“ Ukraina gaus iš Prancūzijos ir Italijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pašalinti paskutiniai sunkumai, trukdę tiekti oro gynybos sistemas Ukrainai. Sistema skirta apsisaugoti nuo raketų grėsmių, lėktuvų ir dronų.

Prancūzija ir Italija priėmė Ukrainos prašymą dėl oro gynybos sistemos SAMP/T „Mamba“ perdavimo, buvo susitarta dėl paskutinių niuansų.

Apie tai rašo leidinys „Challenges“.

Pasak žurnalistų, Prancūzijos ambasadorius Ukrainoje Etjenas de Poncinsas išreiškė įsitikinimą, kad šalys uždegė žalią šviesą MBDA ir „Thales“ sukurtų oro gynybos sistemų perdavimui.

„Prancūzija ir Italija suteiks Ukrainai prašomą oro gynybos įrangą. Tai labai atkaklus prezidento Zelenskio prašymas, ir italai mums patvirtino, kad yra pasirengę jį išpildyti. Taigi, galime patenkinti jų poreikius“, – žiniasklaida citavo diplomatą.

Taigi, SAMP/T „Mamba“ prisijungs prie jau į Kyjivą pristatytų oro gynybos sistemų: vokiečių IRIS-T, norvegų NASAMS, tiekiamų JAV, italų „Aspide“, tiekiamų Ispanijos, taip pat „Mistral“ ir prancūzų „Crotale NG“.

SAMP/T „Mamba“: kas žinoma apie Prancūzijos ir Italijos oro gynybos sistemą

Oro gynybos sistemą sudaro ugnies valdymo blokas, pagrįstas daugiafunkciu elektroniniu skenuojančiu radaru ARABEL, vertikali antžeminė transporto priemonė, sumontuota ant prancūzų „Renault-KERAX“ 8×8 sunkvežimio važiuoklės pagrindo, „Mara“ kompiuteris su naikinimo moduliu ir operatoriaus pultas „Magics“.

 

Didžiausias šios sistemos naudojamų raketų „Aster 30“ greitis yra 14 km/s, ji gali perimti taikinius nuo 50 m iki 20 km aukštyje. Didžiausias „Aster 30“ skrydžio nuotolis yra 100 km.

Oro gynybos sistema skirta apsaugoti svarbius objektus ir dislokuotas pajėgas nuo raketų grėsmės, lėktuvų ir bepiločių orlaivių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(2)
(81)

Komentarai (2)