Arestovičius skelbia apie mušį dėl Krymo ir ką darys Putinas (video)  ()

Branduolinio ginklo panaudojimas nepadės Kremliui išlaikyti Krymo, įsitikinęs Oleksijus Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujo didelio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo išvakarėse Kremlius atnaujino branduolinius grasinimus. Tai blefas. Rusijos valdžia tokio žingsnio nesiims net dėl ​​Krymo išlaikymo.

Apie tai Rusijos tinklaraštininko Marko Feigino laidoje kalbėjo Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Kremlius vėl pradėjo aktyviai gąsdinti pasaulį branduoliniais smūgiais, tam pasitelkdamas Vakarų žiniasklaidą. Tačiau Kremliaus branduolinio ginklo panaudojimo scenarijus šiandien atrodo tolimas nuo realybės.

„Įbauginti mus branduoline apokalipse, kad neišlaisvintume savo teritorijos, nepavyks. Nebijosime. Šia tema galite paskelbti bent šimtą straipsnių „Washington Post". Ten buvo tiek daug retorikos po Krymo tilto, po Chersono, kreiserio „Moskva”. Na ir kas? Nieko. „Botox” operacijas sau atliekantis, Gelendžike rūmus statantis ir (perkantis) auksinius tualeto šepečius, neketina mirti branduolinio smūgio ugnyje", – sakė O. Arestovičius.

 

Anot jo, branduolinio ginklo panaudojimas itin abejotinas ir dėl to, kad toks žingsnis tik paspartintų Rusijai Krymo praradimą, o ne atvirkščiai.

„Branduolinis smūgis padės Ukrainai išlaisvinti visą teritoriją, nes įsikiš NATO. Tai bus aviacija ir raketos, o mūsų pėstininkai baigs šaudyti tai, kas vis dar juda. Nuostabus karas. Man tai patiktų", – sakė patarėjas.  

Jis įsitikinęs, jog V. Putinas nepaspaus „raudonojo mygtuko“, o labai aktyviai tuo gąsdins pasaulį ir Ukrainą, ypač kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės Krymo išvadavimo operaciją.

 

„Bus taip pat kaip ir Chersono srityje. Šimtai ir tūkstančiai mirs nuo HIMARS atakų. Ir galų gale, kaip ir dešiniajame Chersono krante, jie padarys „sunkų” sprendimą", – sakė O. Arestovičius.

Jis pabrėžė, jog Krymas dėl savo geografinės padėties yra spąstai Rusijos kariuomenei. Pusiasalio logistika itin pažeidžiama. Kremlius tai puikiai žino, todėl gąsdina.  

„Net ir Krymo išvadavimo operacijos pradžia reikš galutinį ir negrįžtamą V. Putino režimo žlugimą. Būtent Kryme yra Koščejaus adata”, – pareiškė O. Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(3)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: