Prigožinas skelbia apie Prancūzijos ataką: po grasinimų susprogdino Rusijos pareigūną  ()

Rusijos kultūros centro Centrinėje Afrikos Respublikoje (CAR) vadovas penktadienį buvo paguldytas į ligoninę po to, kai detonavo jam paštu atsiųstas sprogmuo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dmitrijus Sitijus, vadovaujantis Rusijos namų – valstybės finansuojamo kultūros centro, propaguojančio rusų kultūrą visame pasaulyje, padaliniui Bangyje, anksčiau penktadienį iš DHL biuro atsiėmė jam adresuotą siuntinį, nurodė šaltinis Rusijos ambasadoje, kurį cituoja naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Siuntinys, kuriame nebuvo grąžinimo adreso, vėliau detonavo, kai Sitijus atidarė jį savo namuose. Jis buvo paguldytas į ligoninę, nors jo sužalojimų sunkumas lieka neaiškus.

Vietos teisėsaugos institucijos šį incidentą apibūdino kaip teroro aktą ir patvirtino, kad Sitijus pranešė, kad prieš išpuolį gavo grasinimus mirtimi.

„Anksčiau jis gavo pirmą siuntą, o kai ją atidarė, joje buvo grasinimų“, – RIA citavo CAR policijos vadovą Bienvenue Zokoue.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad siuntinių sprogdinimas buvo bandymas „pakenkti“ ryšiams tarp Maskvos ir Bangio.

„Griežtai smerkiame šią nusikalstamą veiką, kuria aiškiai siekiama sutrukdyti Rusų namų veiklai Bangyje, o plačiau – pakenkti sėkmingam draugiškų santykių tarp mūsų šalių vystymuisi“, – sakoma ministerijos pranešime.

Nors CAR valdžia dar neįvardija galimo įtariamojo, Rusijos „Wagner“ samdinių grupuotės, kuri išlaiko reikšmingą buvimą karo draskomoje šalyje, vadovas Jevgenijus Prigožinas iš karto pareiškė, kad už išpuolį slypi Prancūzijos vyriausybė.

 

Prigožinas sakė, kad ankstesniame Sitijaus gautame pakete buvo diplomato sūnaus nuotrauka su užrašu, įspėjančiu, kad kitame pakete bus jo sūnaus galva, „nebent rusai paliks Afrikos žemyną ir atvers duris prancūzams“.

Anot Prigožino, Sitijus sakė, kad sprogstančiame siuntinyje matė raštelį, kuriame rašoma, kad „tai jums iš visų prancūzų, rusai pabėgs iš Afrikos“.

Po šio incidento Prigožinas paragino Rusijos pareigūnus paskelbti Prancūziją „terorizmo rėmėja“ – tokią etiketę neseniai Europos Parlamentas suteikė Maskvai už tai, kad ji nusitaikė į civilinę infrastruktūrą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(26)
(2)

Komentarai ()