[Žinios trumpai] Prigožinas kaltina Prancūziją terorizmu: Afrikoje susprogdintas „wagnerietis“  ()

Susprogdintas „Prigožino žmogus“ Afrikoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Centrinės Afrikos Respublikoje buvo susprogdintas „Prigožino žmogus“, Bagio mieste esančių „Rusų namų“ vadovas Dmitrij Sytyj.

Sytyj atvėrė anoniminį siuntinį, kuriame buvo sprogmuo – dėl to buvo sunkiai sužalotas ir paguldytas į ligoninę, rašo Rusijos propagandos šaltinis „Kommersant“. „RIA Novosti“ pridūrė, kad Sytyj būklė pavojaus gyvybei nekelia, jis esą yra kontuzytas.

Pasikėsinimą į Sytyj komentavo pats „wagneriečių“ lyderis Jevgenijus Prigožinas. Anot jo, Sytyj  gavo raštelį, raginantį „rusus trauktis iš Afrikos“. Dmitrij Sytyj po sprogimo sugebėjo pasakyti: „Mačiau užrašą: „Tai tau iš visų prancūzų, rusai išeis iš Afrikos“.

 

Prigožinas tvirtina, kad Sytyj sūnui nepažįstami žmonės grasino nupjauti galvą, bet „rusai nepaliks Afrikos žemyno ir neatvers prancūzams durų“.

Žiniasklaida Sytyj sieja su „wagneriečių“ vykdoma aukso kasyba Afrikoje. Remiantis Rusijos leidiniais, Sytyj yra kasybos bendrovės „Lobaye Invest“ įkūrėjas. Ši įmonė užsiima aukso ir brangakmenių gavyba Afrikoje Jevgenijaus Prigožino interesais.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: