[Žinios trumpai] „Jau seniai supratome“: Zalužnas skelbia netikėtą nuomonę apie Rusijos karo vadą generolą Surovikiną  ()

Rusijos pajėgų Ukrainoje vadas Sergejus Surovikinas yra tipiškas Petro I laikų generolas, Gogolio „seržantas“, mano Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zalužnas apie tai užsiminė interviu „The Economist“.

„Sovietų kariuomenė sveikino ir primetė vieną sąvoką: vadas. Tačiau būti vadu ir lyderiu nėra tas pats. Su visa pagarba ponui Surovikinui, jei pažvelgsite į jį, tai eilinis tų laikų vadas. Petras I, tarkime, „Deržemorda“ (personažas iš Gogolio kūrinio „Revizorius“. – Red.). Pažiūri į jį ir supranti, kad arba tu įvykdysi užduotį, arba tau ji bus paskutinė“, – sakė Zalužnas.

Anot jo, Ukrainos kariuomenė turi visiškai kitokį požiūrį. „Jau seniai supratome, kad tai neveikia. O ypač tai supratome 2014 m., kai 50–60 metų žmonės ateidavo vadovauti 21 metų leitenantams. Žinoma, turėjome savo „deržemordų“, kurie bandė atstatyti tvarką kumščiais ir bicepsais, bet Ukrainos kariuomenėje tai nesiseka 100%... Visada gali būti normalus“, – sakė Zalužnas.

(134)
(3)
(130)

Komentarai ()

Susijusios žymos: