[Žinios trumpai] Ruoškitės: „Microsoft“ paskelbė, kas laukia visų „Windows 10“ vartotojų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mixed 2022-12-19 13:10
Vagys, zulikai. Paskui stebisi kodel tokie piratavimo mastai? kai isigyta win negali persikelti i nauja kompa, arba tiesiog ja nustoja palaikyti, nors veikia puikiausiai.
bahuriux 2022-12-19 13:25
Atsinaujink jei turi senesnį win 10 į paskutinę versiją. Man iš 20H2 į 22H2 dabar vyksta updeitas.
kestutisz 2022-12-19 18:35
Ta jų updeitų politika išvis užknisanti. Atrodo jau viską išsijungi, net per registry (na, legalus home, kito ir nereikia, o homams gražaus būdo išjungti tų nesąmonių nėra), palieki kažkokį procesą - puff, perskrovė, nes būtent va tam atnaujinimui blokuoti turbūt dar kažkoks kitas policy.
Benediktas 2022-12-19 18:52
Naudokit linux, kam windows nepatinka. Linuxuose turbut eina uzdrausti.
Elite 2022-12-20 10:06
Naudoju Linux jau 6 Metai. Geimeriams (taip, gali naudoti steam, ir leisti net Piratuotus Windows Žaidimus)
Šaras 2022-12-20 11:41
Lietuviai nesupranta kas yra mokamo softo supportas ir kaip jį išnaudoja kitų šalių gyventojai. Supportas negali palaikyti visokių senienų, kurių klaidos jau seniausiai ištaisytos, o atnaujinimai apskritai būtini tokiam kritiniam softui kaip OS. Bandot lyginti su open source OSais? Pabandykit naudot neatnaujintą komercinę linux (pvz. Red Hat Enterprise) ir dėl problemų kreiptis į supportą. Pirmas dalykas tai privers atsinaujint arba neaptarnaus. Dirbu tiek su win tiek su linux (serveriai) ir su abiejų atnaujinimais būna visko. Linux dependenciai yra košmaras, win reikalauja rebootų ir lėtesni, nors nuo win 2019 smarkiai procesas pagreitėjęs. Ir išvis, čia gi ne win 10 nutraukia, o reikia atnaujinti jo major versiją, nemokamai, kame problemos, ką iš jūsų pavogė? Visas softas turi palaikymo ciklus, win 10 jis baigiasi tik 2025-10.
Benediktas 2022-12-20 11:48
Aišku didžiajai daliai žmonių tų atnaujinimų nereikia. Jų turimos programos veiktų ir taip. Bet čia klausimas - kada būtų didesnė žala ekonomikai, nes viskas daroma dėl ekonomikos: ar kai updatai privalomi ir kartais užlaužia sistemą, ar kai updatai neprivalomi ir sistema užlūžta, nes trūksta reikiamų updatų ir kažkas neveikia - tada skambina support ir linija užimta. Man kažkaip atrodo, kad nebėda tie update - vietos kompuose šiuolaikiniuose daug, procesoriai greiti, internetas pigus ir greitas. Truputį palauki ir viskas. Nepamenu, kad Windows kompas būtų užlužęs dėl update. Naudojuosi ir mac ir linux - tas pats. Gal su linuxu sunkiau, kai koks kernel update įvyksta ir tada reikia pasiknist prie broadcom wifi driveriu, bet visa kita irgi puikiai.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-12-20 12:03
Tai yra skirtingos licencijos, t.y. nuo licencijos tipo priklauso ar gali "persikelti" licenciją į kitą kompą. Ir nereikia tikėtis, kad visam gyvenimui gauni nemokamą gamintojo palaikymą - niekas už dyką nedirba. Išėjo versija, tu ją įsigijai, gamintojas dar kurį laiką tau įsipareigoja "lopyti skyles", bet tikrai ne iki amžiaus pabaigos Šiai dienai didelė ekonomikos dalis ant to ir grįsta: serviso/administravimo/palaikymo. Jeigu kaime kas nors išasfaltavo kelią, tai iš karto turėk omenyje, kad tą kelią reikės prižiūrėti: rupintis apšvietimu, kelio ženklinimu, duobių lopymu. Nėra taip, kad išasfaltavo kelią ir jis tarnaus 1000 metų
kestutisz 2022-12-20 12:15
Bėda kai jų negali atjungti, bent pvz Home versijoje, vistiek atsiras koks uber updeitas ir apeis tavo bandymus juos išjungti - ir po rebooto kitą dieną galvok iš naujo ką čia darei, koks variantas buvo paskutinis kažkokiam ilgam procese. Su ankstesnėm versijom taip blogai nebūdavo. Linux irgi daugumoje distribucijų gali tiesiog išsijungti. O čia labiausiai erzina tas "žinojimas" už tave. Privalo būti paprasta ir aiški varnelė kada galima updeitinti (gal išvis tik rankom padarius reboot), o gal išvis ne, vartotojui, o ne MS geriau žinot.
Benediktas 2022-12-20 12:48
Matai dauguma vartotųjų nežino ar jiems reikia ar nereikia update. Jei niekad neapdatins - tai bus dar daugiau problemų. Nes daugumoje, galvoja - kad kompas yra fizinis daiktas, o jis ištikrųjų yra daugiau informacinis, nuolat prisitaikantis prie naujų realijų, nes dirbame ne offline ir viskas aplinkui nuolat keičiasi - tiek saugumas, tiek bibliotekos. Bet sutinku, galetu buti nors paslepti hackai, kad sustabdyti atnaujinimus, arba giliai kazkur nukisti, kad paprastas useris nerastu. Galima suspendinti atnaujinimus berods dar, gan ilgam laikui.
bahuriux 2022-12-20 22:18
Jūs rimtai nemokat išjungti updeitų? Nėra tokios vin versijos kur jie neišsijungia, na dar išjunkit automatinių atnaujinimų servisą jei jau neina kitaip ir nereikia jokių hackų, nežinau gal dėl to, kad aš pereinu beveik visus iki vieno nustatymus sistemoj ir optimizuoju. O gal dėl to, kad visada po updeitų paleistų tik rankiniu būdu, ne dėl priešinimosi, o tam kad neknistu proto paleidžiu O&O windows shutup. Esu pirkes nemažai win os, bet nafik man jokie suportai nebūtu naudingi ir tikrai neišsprestų net menkiausių bėdų, visi sprendimai aprašyti internetuose kokios bėdos. Suporto lygio problemas išsprendžiu labai lengvai, o grandiozines ir retas problemas joks suprtas nepadėtu išspresti, kaip ir jokie os ar programų helpai nėra nei karo padėje. Aš ir naudojausi linuxais, ypač daug eksperimentavau kokiais 2005-2012 bet kai kompe yra retų ir labai jau specifių programų, koks 30 - 40 iš kurių tik 3 veikia linuxe, tai greitai praeina noras naudotis linuxais ir čia net neskaitant žaidimų. Esu nemažai draugų išmokines linuxais naudotis ir jie džiaugiasi, kai naudoja kasdieninei veiklai naršyklė ir keletui mainstrem programų. Jiems linuxai nelūžta, o win lūžta pastoviai. Jiems linuxe nereikia jokių antivirusinių, jokių registrų valymų, jokių defragmentavimų ir panašaus briedo. Beto linuxuose yra gerų įrankių sutvarkyti windowso paliktus Š diske, kai net patys windowsai užsiparina nuo savo apsaugų.
kestutisz 2022-12-21 15:04
Yra skirtumas išjungti visai ar na kad kiek erzintų ir kabėtų kaip ta užknisanti sąvaržėlė ir primintų apie tai, kad nu gal norėtum. Seniau tą galėdavai taip, varnelėmis netgi pasirinkti. Vėliau ten tik registry AUOptions, o vat neseniai ir į tą spjovė ir tiesiog neprašytas. Velniop tokius išmanumus :)