[Žinios trumpai] Arestovičius: vos viena ataka ir gali sugriūti absoliučiai visas Pietų frontas  ()

Ukrainos pajėgos, anot Ukrainos prezidento patarėjo Oleksijaus Arestovičiaus, greitai pasieks administracinę sieną su Krymo pusiasaliu, jei tik Melitopolis bus išvaduotas iš rusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės greitai pajudėti link okupuoto Krymo, jei tik Melitopolis bus išvaduotas iš rusų, naujame interviu teigia Oleksijaus Arestovičiaus.

Arestovičius Zaporižės srities Melitopolio miestą pavadino „raktu į visą Ukrainos pietų frontą“. Dėl to, kad Melitopolis yra didžiausias pramonės ir transporto mazgas, per jį Rusijos ginkluotosios pajėgos vykdo logistiką, jungdamos okupacinius dalinius kairiajame Dnipro krante su Rusijos siena.

„Jei Melitopolis kris, grius visa gynyba iki Chersono ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos šoks prie pat sienos su Krymu. Manau, kad Mariupolis dar kurį laiką galės plukdyti atsargas, bet neilgai. Jie Melitopolyje saugo didžiulį kiekį materialinių atsargų. Kažkodėl šios atsargos jau trečia diena vis lekia į orą“, – tęsė Arestovičius.

 

Anot Arestovičiaus, Rusijos ginkluotosios pajėgos Bachmuto fronto sektoriuje sutelkė 12 bataliono taktinių grupių, tačiau vis dar neturi šansų užimti miesto.

(78)
(1)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: