Katastrofa Tailande – nuskendo karo laivas, dešimtys vis dar dingę (Video)  ()

Vis dar ieškoma išgyvenusiųjų po, matyt, pirmojo Tailando karinio jūrų laivyno karo laivo praradimo nuo Antrojo pasaulinio karo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paieškos ir gelbėjimo misija toliau ieško išgyvenusiųjų po vakar prastu oru nuskendusios Tailando karališkojo laivyno korvetės. Sekmadienio vakarą vietos laiku karo laivas HTMS „Sukhothai“ susidūrė su dideliu vėju ir stipriomis bangomis, dėl kurių nutrūko elektra ir greitai buvo užtvindytas denis.

Tailando karališkasis laivynas arba RTN teigia, kad korvetėje buvo 106 įgulos nariai, kai ji susidūrė su audra Tailando įlankoje. Iš šio personalo 28 vis dar turi būti išgelbėti, o kiti karo laivai ir sraigtasparniai dabar dalyvauja gelbėjimo misijoje.

Vaizdo įrašuose ir nuotraukose, taip pat ir šios istorijos viršuje, rodoma, kad korvetė pradeda virsti beveik 60 laipsnių kampu. Bent vienoje kitoje nuotraukoje matyti, kad įgulos nariai įsikibę į turėklus, laivui pasvirus vandenyje. Dramatiškuose vaizduose, nufotografuotose tam tikru elektrooptiniu jutikliu, matomas laivo laivapriekis ir pabūklo bokštelis, kyšantys virš vaterlinijos, kai laivas galiausiai leidžiasi žemyn, o tai įvyko apie 23.30 val. vietos laiku.

 

 

Anot Tailando karališkojo karinio jūrų laivyno atstovo Pokkrongo Monthatfalino, dėl stiprios bangos paveikė jo elektros sistemas, dėl ko dingo varomoji galia. Kai korvetė tapo nebevaldoma, vanduo pradėjo veržtis į korpusą ir jis pradėjo virsti.

Pradiniame Tailando karališkojo karinio jūrų laivyno pranešime teigiama, kad buvo susisiekta su visa „Sukhothai“ įgula, nors pirmadienio rytą paaiškėjo, kad daugelis jų vis dar laukia išgelbėjimo. Atrodo, kad bent iš pradžių besitęsiantys stiprūs vėjai ir bangos trukdė vykdyti gelbėjimo operaciją.

Iki šiol buvo išgelbėti 78 jūreiviai, o dar 28, pareigūnų teigimu, vis dar liko be žinios. „Sukhothai“, Ratanakosin klasės korvetė, paprastai išplaukia į jūrą su 15 karininkų ir 72 įgulos nariais.

Įvykio metu „Sukhothai“ patruliavo Tailando įlankoje maždaug 32 km atstumu nuo centrinio Tailando Bang Saphan rajono pakrantės. Sekmadienį ir pirmadienį buvo perspėta apie aukštas bangas ir smarkias liūtis. Dėl to vietinių keltų paslaugos buvo sustabdytos.

Šiuo metu vykstančios gelbėjimo operacijos apima dar tris laivus ir du sraigtasparnius.

 

Tailando žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad „Sukhothai“ praradimas yra pirmasis Tailando karo laivo nuskendimas dėl kokių nors priežasčių nuo Antrojo pasaulinio karo. Paskutinis šalies karinio jūrų laivyno nuostolis buvo papildymo laivas HTMS „Samui“, kurį 1945 metais prie Malaizijos krantų torpedavo JAV karinio jūrų laivyno povandeninis laivas, žuvo 31 jūreivis (Tailandas nuo 1941 m. buvo Japonijos sąjungininkas).

1986 m. pradėtas eksploatuoti „Sukhothai“ buvo viena iš dviejų Ratanakosin klasės korvečių, pagamintų Jungtinėse Valstijose ir sukurtų pagal Saudo Arabijos Badr klasės dizainą. Tailando laivai paprastai naudojami kaip flagmanai greitojo puolimo laivų eskadrilėms. Kitos Tailando korvetės yra trys JK suprojektuoti ir vietoje pagaminti Khamronsin klasės laivai, taip pat dvi Tapi klasės korvetės, taip pat pastatytos Jungtinėse Valstijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()