„Politico“: Muskas rimtai prisidirbo - kviečiamas į Europos Parlamentą pasiaiškinti  (6)

Pasak ekspertų, E. Muskui priklausanti įmonė neturėtų „tapti neapykantos kurstymo, rinkimų trukdymo ir dezinformacijos katalizatoriumi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola pakvietė žinomą verslininką, „Twitter" savininką Eloną Muską pateikti paaiškinimų dėl savo socialinio tinklo politikos.

„Politico" žiniomis, pasiūlymas gautas pirmadienį, gruodžio 19 d. Kol kas nežinoma, ar jis priėmė kvietimą.

EP pirmininkė Roberta Metsola tikisi, kad susitikimas vyks „atviro viešo pasikeitimo nuomonėmis" su įstatymų leidėjais formatu.

Leidinyje pažymima, kad šis socialinis tinklas vaidina pagrindinį vaidmenį demokratiniame Europos Sąjungos gyvenime ir suteikia galimybę viešai diskusijai. Ekspertų nuomone, socialinis tinklas neturėtų „tapti neapykantos kurstymo, kišimosi į rinkimus ir dezinformacijos katalizatoriumi".

Elonas Muskas „Twitter" savininku tapo vos prieš kelis mėnesius, tačiau jau spėjo įtempti socialinį tinklą į kelis skandalus. Beveik iš karto po to, kai perėmė „Twitter", jis atleido pagrindinius aukščiausio lygio vadovus, sumažino darbuotojų skaičių 50 %, panaikino draudimus visam gyvenimui ir pradėjo dalyti mėlynas varneles.

 

Praėjusią savaitę E. Musko socialinis tinklas nustojo priimti Ukrainos mobiliojo ryšio operatorių abonentus. Todėl Ukrainos vartotojai nebegali prisijungti ar registruotis „Twitter" naudodami savo mobiliojo telefono numerį.

Be to, socialiniame tinkle „Twitter" buvo pradėti blokuoti žinomi žurnalistai, kritikavę E. Musko veiklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(6)
(11)

Komentarai (6)