JAV skelbia apie karinį monstrą „Mayhem“ - turės tiesiog įspūdingas savybes (Video)  ()

Projektas turėtų būti įgyvendintas per 4 metus ir kainuos 334 mln. USD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Leidos“ pasirašė sutartį su JAV oro pajėgomis sukurti didelį hipergarsinį nepilotuojamą orlaivį, skirtą žvalgybos, stebėjimo ir smogimo misijoms. Apie tai bendrovė paskelbė savo svetainėje leidos.com.

Kaip savo medžiagoje pažymi newatlas.com, greitis suteikia kariuomenei didelį pranašumą, kai kalbama apie jėgų susidūrimus oro erdvėje. Pasak žiniasklaidos, JAV kariuomenė deda visas pastangas, kad jos ginklų sistemos pasiektų 5 kartus didesnį už garso greitį.

Šiandien viltys dedamos į tokius projektus kaip „Mayhem“. Dronas, kaip sumanytas kūrėjų, galės atlikti tas kovines misijas, kurios anksčiau buvo priskirtos legendiniam SR-71 „Blackbird“ lėktuvui.

Žurnalistai teigė, kad „Mayhem“ dronas gali būti susijęs su „Lockheed Martin“ hipergarsiniu pilotuojamu lėktuvu SR-72, žiniasklaidoje pramintu SR-71 „Blackbird“ „sūnumi“, nes „Mayhem“ teoriškai galėtų naudoti panašų „kombinuotą varomosios sistemos ciklą“, leidžianti valdyti hipergarsinį reaktyvinį variklį (scramjet) kilimo ir tūpimo metu, ikigarsiniu ir net viršgarsiniu greičiu.

 

Kaip teigiama oficialiame pranešime spaudai, „Mayhem“ UAV bus montuojamas su scramjet varikliu, galinčiu išvystyti 5 machų (6125 km/h) greitį.

Be ekspertų iš „Leido“s, projekte dirbs mokslininkų ir inžinierių iš „Calspan, Draper, Kratos Defense & Security Solutions“ komanda, kuri gamins prototipus. „Leidos“ specialistai kurs programinę įrangą.

Savo ruožtu žurnalistai siūlo, kad naujasis hipergarsinis dronas bus paleistas naudojant raketą. Tai leis paleisti scramjet, kad UAV galėtų skristi pakankamai greitai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()