Į Baltarusiją perkelti „Wagner“ smogikai: Arestovičius skelbia apie visiškai beprotišką variantą, kurį galėjo sugalvoti Kremlius  ()

„Wagner“ dislokuotas Baltarusijoje: Arestovičius perspėjo, kuo užsiima Kremliaus generolai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujos didelės RF ginkluotųjų pajėgų invazijos į Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos tikimybė mažai tikėtina. Tačiau rizika egzistuoja.

Apie tai Rusijos tinklaraštininko Marko Feigino „YouTube“ kanale kalbėjo Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Jis atkreipė dėmesį į pranešimą, kad Baltarusijoje ant karinės technikos buvo pastebėtas naujas „K“ ženklas, kurį kai kas iššifravo kaip „Kyjivas“. Tai sustiprino paniškus gandus, kad Rusijos Federacija ruošia naują kampaniją prieš Ukrainos sostinę.

„Tai apgaulė. Baltarusijos grupė nepasirengusi... Tai psichologinio spaudimo elementai. Greičiausiai jie bandys tai derinti su oro antskrydžiais. Pasitikti Naujuosius metus su siaubu, baime, tamsa. Sugadinti mūsų Kalėdas. Jie tęsia psichologinio teroro taktiką“, – sakė Arestovičius.

Jis patikslino, kad dabar Rusijos Federacija Baltarusijos teritorijoje yra sutelkusi apie 11 tūkst. karių. Tačiau smūgio kumščio susidarymo nesimato.

„Jie išmes šią nepasiruošusią grupę skerdimui. Tiesiog kvailai skersti. Kyjivo kryptimi, pavyzdžiui, kad galėtume juos sumalti. Turime suprasti: ten nėra nieko, kas galėtų vėl pasiekti Kyjivą. Jie neateis. Jie eis į skerdyklą“, – kalbėjo Arestovičius.

 

Jis taip pat teigė, kad „Wagner“ atsiradimas buvo pastebėtas Baltarusijoje. Tai rodo, kad Kremliaus generolai gali rengti provokaciją.

„Galima įvažiuoti – smogti – atšokti palei šiaurinę sieną, zonduojant“, – sakė Arestovičius.

Anot jo, tokiu būdu rusai gali bandyti ištraukti dalį Ukrainos pajėgų į Šiaurę, jei pradės naują puolimą Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(4)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: