Kinija skelbia stulbinantį pareiškimą, ką planuoja 2023 m. padaryti su JAV ir Europa  (1)

Pekinas kitais metais sieks atkurti normalius santykius su JAV ir išplėsti ryšius su Europa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valdžia 2023 metais užsibrėžė tikslą „perkalibruoti“ santykius su JAV ir išplėsti ryšius su Europa. Tai yra užsienio politikos uždaviniai, kuriuos Dangaus imperija iškelia sau artimiausiu metu, sakė užsienio reikalų ministras Wang Yi, kurio pareiškimą cituoja „Bloomberg“.

Pasak Kinijos užsienio reikalų ministro, Pekinas laikysis Kinijos prezidento Xi Jinpingo ir JAV prezidento Joe Bideno pasiekto susitarimo „atstatyti Kinijos ir JAV santykius į vėžes“.

Straipsnyje pažymima, kad Kinijos lyderis siekia pataisyti pažeistus santykius su Vašingtonu ir tam panaudojo dvišalį susitikimą su Baltųjų rūmų savininku lapkritį Indonezijoje vykusio G20 viršūnių susitikimo kuluaruose.

 

Savo ruožtu Amerikos pusė daro spaudimą savo sąjungininkams Azijoje ir Europoje laikytis griežtų pažangių puslaidininkių pardavimo Kinijai apribojimų.

Anksčiau Wang Yi kalbėdamas telefonu su Antony Blinkenu paragino JAV „nustoti slopinti Kinijos vystymąsi“. Savo sekmadienio kalboje Kinijos užsienio reikalų ministras pakartojo, kad Pekinas „priešinsis bet kokiai hegemonijai ir patyčioms“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(8)
(33)

Komentarai (1)