Kaip baigiasi iškastinio kuro era – keturios tolesnio vystymosi galimybės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-12-27 21:06
Geriausias apibūdinimas naftai, kurį esu skaitęs, yra tai, kad nafta yra kaip narkotikas. Kai ją vartoji gera(kaifas), kai bandai atsisakyti pasidaro bloga(apstinencija), taigi mesti negalima. Vartoti žalinga nes planeta šyla, atsisakyti irgi neišeina. O lengviausia skelbti prognozes, kas bus 2070m - vistiek nesulauksim, o ir prognozes iki to laiko užmiršim.
vanduo4 2022-12-31 16:09
Iškastinio kuro atsisakymas yra neišvengiamas dėl paprasčiausios priežasties - tarša; a) naudojo banginių taukus kol nesusidūrė su banginių išnykimu; b) kasė anglį kol nesusidūrė su smogu ir ligomis; c) siurbė naftą ir dujas kol nesusidūrė klimato kaita; d) globalūs konfliktai paskatino energetinę nepriklausomybę; e) Užtenka moderniam pasauliui pereiti prie naujų energijos šaltinių, o trečiojo Pasaulio šalys bus priverstos atsisakyti iškastinio kuro, nes modernusis pasaulis nebegamins jiems reikalingų technologijų. P.s. netgi jeigu sustabdyti klimato kaitos nepavyks, lokali švara jau teikia naudos - švarus oras, upės pilnos žuvų, šarūs miškai ir pan.
vyt 2023-01-02 18:18
Begalinės energijos receptas. Mums reikės: 1 Sumuštinis; 1 Katinas. Sumuštinį pritvirtinti prie katino nugaros. Tada, pakelti katiną į atitinkamą aukštį ir paleisti. Katinas visada leidžiasi ant kojų, o sumuštinis visada krenta viršum į žemę. Katinas - Sumuštinis amžinai sukasi ore. = Neišsenkamas energijos šaltinis
immortallt 2023-01-04 09:30
Esminės technologijos iškastinio kuro atsisakymui jau yra čia. Reikia, kad atpigtų dar šiek tiek akumuliatoriai, kurie ir toliau pinga didėjant masto ekonomijai, ir technologiškai bus viskas, kad energetikoje viskas būtų pigiau nei iškastinis. Liks pramonė, kur kiek sudėtingesni dalykai. Pvz. ta pati azotinių trąšų gamyba yra priklausoma nuo vandenilio, kuris dabar gaminamas dažniausiai iš gamtinių dujų, bet galima būtų gaminti žalią vandenilį. Patį žalią vandenilį pagaminti nėra problema, bet žalias vandenilis daug brangesnis, nei iš gamtinių dujų. Bet yra ir kitas kampas, naudojant bakterinius preparatus, azotinių trąšų poreikį galima sumažinti ir per pusę išlaikant ar net padidinant derlių. Tinkama dirvožemio mikrobiotika pagerina azoto surišimą dirvožemyje ir jo įsisavinimą. Dabar tiesiog didelė dalis azoto nuplaunama. Tai derinant žalią vandenilį ir mikrobiotiką būtų galima nepadidinti kaštų žemės ūkiui ir atsisakyti iškastinio kuro vartojimo. Bet atsisakyti pavyks tik tada, jei apmokestinsime sukuriamą CO2. Tam atsiranda Carbon border adjustment tax ES.
gytis13 2023-01-04 20:28
Reikia kad akumuliatoriai atpigtų keletą kartų. Komercinis akumuliavimas turi kainuoti ne 20 cnt/kWh kaip dabar o kokie 5 cnt ir viskas beveik bus aišku beliks tik malūnų pristatyti.