Ukraina gali gauti vieną geriausių oro gynybos sistemų pasaulyje: kas tai yra SAMP-T  ()

Italijos valdžia diskutuoja apie oro gynybos sistemų perdavimą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italija gali papildyti sąrašą šalių, kurios padėjo Ukrainai uždaryti dangų nuo Rusijos raketų teroro. Šalies valdžia diskutuoja dėl oro gynybos sistemų tiekimo Kyjivui.

Šiais duomenimis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis gruodžio 27 d. socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo po pokalbio telefonu su Italijos ministre pirmininke Giorgia Meloni.

„Pasidžiaugiau, kad Italijos vyriausybė skyrė 10 milijonų eurų pagalbą“, – rašė Ukrainos vadovas.

Jis patikslino, kad Roma Ukrainai teikia „visapusę paramą“, už kurią nuoširdžiai padėkojo premjerei Meloni.

Zelenskis taip pat pridūrė, kad šio pokalbio metu su Italijos premjere aptarė taikos formulę, kuria Ukraina nori užbaigti karą.

Apie kokią oro gynybą galima kalbėti, kol kas sunku tiksliai įvardyti. Preliminariai tai turėtų būti SAMP-T, kaip anksčiau pranešė Prancūzijos ambasadorius Ukrainoje Etjenas de Ponsinas.

„Tai labai atkaklus prezidento Zelenskio prašymas, o italai mums patvirtino, kad yra pasirengę jį išpildyti“, – sakė diplomatas.

 

SAMP-T yra viena geriausių šiuolaikinių oro gynybos sistemų pasaulyje. Ji aptinka taikinius didesniu nei 80 km atstumu ir gali per 10 sekundžių viena salve iššauti 8 raketas.

SAMP-T lėktuvus gali naikinti daugiau nei 100 km atstumu, o balistines raketas – 30-35 km atstumu. Ji pasiekia taikinius iki 25 km aukštyje.

Tai visiškai skaitmeninis kompleksas. Iš viso oro gynybos sistemai aptarnauti reikia 14 žmonių iš 4 paleidimo įrenginių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(71)

Komentarai ()