[Žinios trumpai] Ukraina Zaporižėje ištaškė gynyboje buvusią S-300 ir tada galingai smogė rusams: skelbiama apie žvėriškus nuostolius  ()

Zaporižės regione Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sekasi – buvo sunaikinti svarbūs Rusijos okupacinės armijos objektai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zaporižės srityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino Rusijos oro gynybos sistemą S-300. Po to buvo smogta į sandėlius su įranga ir amunicija, kurią ši sistema dengė. Apie tai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė gruodžio 28 d.

Pasak pranešimo, karinė operacija buvo atlikta prieš kelias dienas. Be priešlėktuvinės raketų sistemos, buvo sunaikinti dar 8 įvairaus tipo karinės technikos vienetai. Yra žinoma, kad buvo sužeista apie 150 Rusijos karių, žuvusiųjų skaičius tikslinamas.

Generalinis štabas pažymėjo, kad Zaporižės srityje „šlubuoja“ įsibrovėlių drausmė. Kareiviai ir samdiniai bėga, palikdami savo pozicijas. Dezertyrų paieškai į okupuotą Primorską buvo išsiųsti papildomi rusijos Nacionalinės gvardijos daliniai.

 

Pažymėtina, kad, daugelio karinių ekspertų teigimu, būtent Zaporižės fronto sektorius yra ta vieta, kurioje Ukrainos ginkluotosios pajėgos planuoja naują didelį kontrpuolimą. Tikėtina, kad jo tikslas bus prasiveržti į Azovo jūros pakrantę ir nukirsti sausumos koridorių iki Krymo. Tai atvers kelią visos Pietų Ukrainos, įskaitant ir okupuotą Krymą, išlaisvinimui.

(142)
(1)
(141)

Komentarai ()

Susijusios žymos: