„Tai tarsi koviniai uodai“: Ukraina sukūrė kai ką ypatingo – atskleista paslaptis, kaip smogia taikiniams Rusijoje  ()

Jurijaus Kasjanovo teigimu, kovines misijas UAV gerai atlieka dėl „primityvių“ technologijų ir mažų dydžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos dronai sugebėjo smogti giliai Rusijos užnugaryje. Kalbame apie ataką prieš aerodromą Engelso mieste (Saratovo sritis), Diagilevą (Riazanėje), Sevastopolyje, taip pat karinius objektus ir infrastruktūrą Kursko, Briansko ir Rostovo srityse. Tačiau iki šiol Ukraina neprisiėmė atsakomybės už šiuos smūgius. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų darbuotojas Jurijus Kasjanovas, duodamas interviu projekto „A.Drones“ įkūrėjai Tatjanai Zarovnajai, pasakojo, kokie gali būti UAV.

Kasjanovo teigimu, atakas prieš minėtus taikinius vykdė įvairaus tipo bepiločiai orlaiviai, kuriuos sukūrė įvairios inžinierių ir dizainerių grupės, padedamos savanorių, kariškių, verslininkų ir net valdžios atstovų. Pranešėjas pabrėžė, kad „Ukroboronprom“ neturi nieko bendra su jokiais UAV, kurie atakavo taikinius už Rusijos linijų, ir pridūrė, kad projektuose dalyvauja užsienio partneriai, kurie komandoms aprūpina aukštųjų technologijų įrangą karinėms reikmėms.

„Tai yra autopilotai, tai yra maži varikliai, baterijos. Jų trūksta ne todėl, kad jų mažai, o todėl, kad jie brangūs ir ne visiems parduodami“, – aiškino Jurijus.

Pranešėjas apgailestavo, kad Ukrainai ilgą laiką nebuvo parduodamos aukštosios karinės technologijos, tačiau dabar, karo metais, Ukrainos specialistai turi prieigą prie jų.

 

Jurijus sakė, kad, kaip bebūtų keista, tie smogiamieji dronai, sukurti remiantis „primityviomis“ technologijomis, sulaukia didžiulės sėkmės. Jie taip pat turi tam tikrų pranašumų, palyginti su naujausiais UAV. Pavyzdžiui, jų matmenys yra daug mažesni nei Rusijos Federacijos Irano dronų ar sparnuotųjų raketų, todėl, kaip pažymėjo Kasjanovas, radarai ne visada pastebi Ukrainos dronus.

„Jie yra visiškai nematomi, tarsi „koviniai uodai“. Kas tai pasakė? Danilovas (Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas), mano nuomone, sakė, kad turime daug „kovinių uodų“, - pridūrė Jurijus.

 

Interviu Zarovnajai jis taip pat sakė, kad Ukrainoje šiandien kuriami labai pigūs dronai kamikadzės, kurie ginkluotosioms pajėgoms yra naudingesni nei „Shahed“ RF ginkluotosioms pajėgoms.

„Yra sėkmingų projektų, kuriuose kuriami 3000, 4000, 5000 USD vertės dronai, ir tai yra labai pigu, daug pigiau nei Irano šahedai, ir šie dronai niekuo nenusileidžia šahedams“, – pabrėžė Kasjanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(5)
(144)

Komentarai ()