Rusai neturi jokių šansų – į Ukrainą perkeltos Prancūzijos LRU gali paleisti ATACMS raketas! (Foto, Video)  ()

Anksčiau žiniasklaida rašė, kad amerikiečių MLRS funkcionalumas yra ribotas – iš jų negalima paleisti balistinių raketų, kurios negali būti nukreipti į Rusijos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš mėnesį Prancūzija Ukrainai perdavė įrenginius LRU – amerikietiško M270 analogą. Jie iš karto gali paleisti balistines raketas ATACMS. Tai pranešė „ArmyInform“.

Prancūzų MLRS LRU yra amerikietiško M270 modernizavimas. Paleidimo priemonė, skirta 12 GMLRS raketų arba 2 ATACMS. Raketų nukreipimo ir paleidimo sistema yra visiškai automatizuota. M270 pagrindu vėliau buvo sukurtas HIMARS MLRS, kuris gavo didesnį mobilumą, bet mažiau raketų.

Leidinys pažymėjo, kad paleidimo platformos programinė įranga ir modifikavimas leidžia naudoti ATACMS raketas be papildomo mokymo. O Rusijos oro gynybos ir elektroninio karo sistemos nepajėgios nei perimti, nei paveikti raketos skrydžio metu.

 

Kovotojas su šaukiniu „Lipton“ pasakojo apie savo mokymus. Tai užtruko kelias savaites ir vyko Prancūzijoje. Instruktoriai iki šiol palaiko ryšį su Ukrainos kovotojais.

„Vis dar palaikome ryšį su prancūzų kolegomis, kurie yra pasirengę bet kada suteikti reikiamą pagalbą ar patartį. Jau turime pakankamai praktinės patirties naudojant LRU su GMLRS tipo sviediniais. Apie išsamius mūsų darbo rezultatus ukrainiečiai periodiškai skaito naujienas ir džiaugiasi – priešai verkia“, – sakė transporto priemonės vadas „Lipton“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(2)
(107)

Komentarai ()