Pačioje Rusijoje užpultas ir nužudytas karininkas: skelbiama, kas tai padarė  ()

Rusija ketina didinti karines pajėgas, nors tam net neturi pakankamai karininkų. Jų mažėja ne tik dėl Ukrainos veiksmų, bet ir dėl pačios Rusijos kultūros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad gruodžio 23 dieną netoli Čeliabinsko mobilizuotas Rusijos pajėgų seržantas trukinių stotyje užpuolė ir mirtinai sumušė kapitoną. Pastarasis mirė vietoje. Rusijos žiniasklaida nekalba apie galimus motyvus, bet teigiama, kad vyrui gresia iki 15 metų kalėjimo.

Kas nutiko? Nieko neįprasto - žmogžudys buvo visiškai girtas. Su alkoholiu siejamas smurtas Rusijoje yra labai didelė visuomenės problema. Bet negalima atmesti ir to, kad mobilizuotas karys nenorėjo mirti Ukrainoje.

Maskva sugriežtino bausmes už nusikaltimus, susijusius su nepopuliariomis V. Putino pastangomis surinkti daugiau žmonių jo invazijai į Ukrainą. Praėjusį mėnesį Rusijos karo teismas skyrė daugiau nei penkerių metų laisvės atėmimo bausmę mobilizuotam kariui, kuris nepasirodė savo dalinyje. Tokios griežtos bausmės turėtų atgrasyti kitus nuo pasipriešinimo, tačiau neabejotina, kad tai kuria nekokią psichologinę atmosferą rusų gretose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(95)
(1)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: