Tai, ką ukrainiečiai padarė Odesoje, nejuokais įsiutino Kremliaus propagandą (Video, foto)  ()

„Ukrainiečiai jį pastatė, ukrainiečiai jį ir nukėlė.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Odesoje demontuotas paminklas Rusijos imperatorei Jekaterinai II, patriotiškai nusiteikusi bendruomenė dėl to kovojo ilgai.

Dėl Odesoje nugriauto paminklo Rusijos imperatorei Jekaterinai II, karštai ukrainofobei, Kremliaus propaganda sukėlė isteriją.

Rusijos „Z-karo komisaras“ Aleksandras Sladkovas į tai reagavo, įžeidinėdamas Odesos gyventojus, kaltindamas juos „išsigimimu“.

Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis į tai atkreipė dėmesį „Telegram“ kanale.

Skandalingas paminklas, anot žiniasklaidos pranešimų, šiąnakt jau perkeltas iš Jekaterininskaja aikštės į Odesos dailės muziejų. Prorusiškų pažiūrų miesto valdžia ilgą laiką priešinosi šiam sprendimui, tačiau galiausiai buvo priversta paklusti visuomenės spaudimu.

Taip pat nuo krantinės nukelti paminklai Rusijos imperatorienės bendražygiams: José de Ribas, Franz de Vollan, Grigorijus Potiomkinui ir Platonui Zubovui.

Kazanskis, reaguodamas į Sladkovo isteriją, priminė, kad paminklas Jekaterinai II Odesoje atsirado Ukrainai atgavus nepriklausomybę – 2007 m. Jį šokiruoja neapykantą aplink save sėjančios Kremliaus propagandos neišmanymas ir agresyvumas.

„Ukrainiečiai jį (paminklą – red.) pastatė, ukrainiečiai jį ir nukėlė. Ir iki 2007 metų, ir sovietmečiu miestas puikiai gyveno be šito stabo ir joks Sladkovas tada nerėkė, kad „odesiečiai išsigimsta“. Idiotai, jie taip nieko ir nesuprato. Nesuprato, kad paminklas būtų stovėjęs čia, jei jie nebūtų čia atvažiavę tankais. Nesuprato, kad savo rankomis skiepija pasibjaurėjimą ir priešiškumą viskam, kas rusiška visame pasaulyje. Tiesiog kvailas, nedresuotas žvėris“, – rašė žurnalistas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(173)
(4)
(169)

Komentarai ()

Susijusios žymos: