Putinas kapituliuoja: atšaukia 2022 metų balandžio 1 d. dujų draudimą, EU sukėlusį chaosą  ()

Rusijos Federacijos prezidento dekretu Rusijos tiekėjams leidžiama bendradarbiauti su „nedraugiškomis šalimis“ ir gauti užmokestį už dujas bet kokia valiuta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tapo žinoma, kad V. Putinas kapituliavo atsiskaitymų užsienio valiuta draudimo klausimu. Vakar jis padarė pakeitimus dekrete, reglamentuojančiame užsienio pirkėjų atsiskaitymo už dujų pirkimą tvarką. Dabar „nedraugiškoms šalims“ leidžiama įvykdyti įsipareigojimus pagal anksčiau sudarytas sutartis užsienio valiuta (eurais arba doleriais).

Dokumentas įsigaliojo nuo 2022 m. gruodžio 30 d.

„Atsiskaitymo sandoriai tarp Rusijos tiekėjų ir užsienio pirkėjų pagal gamtinių dujų tiekimo sutartis gali būti vykdomi užsienio valiuta. Lėšoms kredituoti turėtų būti naudojama speciali Rusijos tiekėjo sąskaita“, – rašoma dokumente.

 

Yra žinoma, kad nuo 2022 metų balandžio 1 dienos V. Putinas uždraudė atsiskaityti už dujų tiekimą bet kokia valiuta, išskyrus Rusijos rublį.

Šiuo metu pagrindinis reikalavimas yra būtinybė atidaryti einamąją sąskaitą įgaliotame banke, kuris yra Rusijos Federacijos „Gazprombank“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(24)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: