Po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsiliepimų – Lenkijos kariuomenė nupirko dešimtis tūkstančių šių ginklų (Video)  ()

Automatas yra visiškai lenkiškas kūrinys. Kariuomenė juos naudoja nuo 2017 m., o po bandymų karo sąlygomis Ukrainoje buvo nuspręsta „Grot C16“ padaryti pagrindiniu kariuomenės šaulių ginklu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos gynybos ministerija ir Ginklavimo agentūra pasirašė sutartį dėl beveik 70 000 vnt. „Grot C16 FB-A2“ automatinių šautuvų užsakymo. Apie tai praneša Lenkijos portalas „Defence 24“.

„Grot C16“ yra pirmasis lenkiškas automatas, kuris buvo pasirinktas kaip pagrindinis Lenkijos kariuomenės šaulių ginklas. Pirmoji partijos tiekimo sutartis buvo pasirašyta 2020 metų liepą. Vėliau ji buvo išplėsta. Kariuomenė gavo apie 28 000 šautuvų, dalis jų buvo išsiųsti į Ukrainą prasidėjus plataus masto karui.

Naujojoje sutartyje numatyta įsigyti dar 70 000 „Grot“ automatų. Kartu su nauju aprūpinimu lenkų automatinių šautuvų skaičius kariuomenėje sieks 150 000. Vieno šautuvo kaina yra apie 2700 USD. Tai yra daugiau nei vokiečių „Heclker & Koch HK-416“, tačiau Lenkijos kariuomenė taps nepriklausoma nuo užsienio tiekimo.

„Grot“ sulaukia labai gerų atsiliepimų iš vartotojų. Lenkijos kariai, tiek profesionali, tiek teritorinė gynyba, juos vertina pirmiausia už ergonomiką ir praktiškus sprendimus. Teigiamų atsiliepimų sulaukiame ir iš Ukrainos karių, kur ginklas naudojamas karo sąlygomis. Matydami potencialą toliau plėtojant šautuvus, ėmėmės tolesnių veiksmų, kad kuo daugiau jų būtų Lenkijos karių rankose“, – sakė Ginklavimo agentūros vadovas brigados generolas Arturas Kuptelis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(206)
(2)
(204)

Komentarai ()