Trečiasis Dakaro 2023 etapas sustabdytas: dykumoje sulaukta ne tik lietaus, bet ir viesulo  ()

Antradienį 45-ajame Dakare 2023 vyko trečiasis greičio ruožas, kuriame net ir po itin nesėkmingo antrojo etapo ir toliau varžėsi septyni ekipažai iš Lietuvos. Šiame etape lenktynininkai turėjo įveikti 669 km nuo Alulos iki Hailo, iš kurių 447 km yra greičio ruožai. Tačiau ties 337 km lenktynės buvo sustabdytos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad dalyvių laukė 49 proc. smėlio, 38 proc. dirvožemio ir 13 proc. akmenų.

Bet didžiausią kiaulę lenktyninkams pakišo oras – teigiama, kad dėl labai blogų oro sąlygų ir neįmanomos sraigtasparnių misijos lydėti visas lenktynes iš oro bei siekio suteikti dalyvams saugumą, varžybos buvo sustabdytos ties ketvirta ir penkta etapo žyme.

Dykumoje sulaukta ne tik lietaus, bet ir viesulo.

Organizatoriai pranešė, jog baigusių varžybas lenktynininkų rezultatai bus įskaityti, o kitiems bus išvestas greičio vidurkis ir išskaičiuota vieta etape.

Trečiame etape galingai važiavo Vaidotas Žala, kuris po penktosios žymos buvo septintas, o Benediktas Vanagas trečiąją žymą baigė net 14-oje pozicijoje. Lietuvis iki varžybų sustabdymo buvo įveikęs 240 km ir po ketvirtosios žymos rikiavosi 18-oje vietoje.

Antrasis etapas lietuviams buvo tragiškas: finišo nekirto V. Žalos ir Vaidoto Paškevičiaus ekipažai, o B. Vanagas praleido trasoje dėl mašinos gedimų ir tvarkymų papildomas beveik 4 valandas.

Automobilių klasėje V. Žalos ekipažas pasinaudojo prioritetinių lenktynininkų turima „džokerio“ korta ir trečiame etape startavo iš 30-osios vietos, tačiau Dakaro organizatorių pateikiamoje bendroje įskaitoje jo rezultato jau nėra.

G. Petrus automobilių klasėje iki ketvirtojo etapo varžybų sustabdymo buvo įveikęs 288 km ir užėmė 35-oje pozicijoje.

 

Nuvažiavęs 338 km Laisvydas Kancius keturračių klasėje buvo ketvirtas.

R. Baciuška savo bagių klasėje ties 240 km buvo ketvirtas, o šioje klasėje taip pat kovojantis T. Jančys 187 km įveikė 19-oje pozicijoje.

V. Paškevičiaus ekipa sunkvežimių klasėje buvo kirtusi 240 km žymą ir važiavo aštuntuoju rezultatu.

Motociklų įskaitoje trečiąjį greičio ruožą laimėjo Danielis Sandersas („Red Bull Gasgas Factory Racing“), 447 km įveikęs per 4 val. 24 min. 15 sek.

Antras liko argentinietis Kevinas Benavidesas (atsiliko 5 min. 23 sek.), o trečias – amerikietis Skyleris Howesas (6 min. 19 sek.). Dabar bendroje įskaitoje pirmauja D. Sandersas, antras žengia Masonas Kleinas (4 min. 4 sek.), o trečias – Kevinas Benavidesas (4 min 53 sek.)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: