ISW skelbia, kad Rusija bus priversta mažinti puolimo tempus: kas nutiko?  ()

Artimiausiu metu rusai bus priversti mažinti karinių operacijų intensyvumą prie Bachmuto ir kitose vietovėse, teigia amerikiečių Karo studijų instituto (ISW) ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujųjų metų išvakarėse Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas interviu sakė, kad Rusijos kariuomenė turi didelių problemų dėl artilerijos sviedinių trūkumo. Anot jo, jei anksčiau Rusijos pajėgos per dieną iššaudavo apie 60 tūkstančių sviedinių, tai dabar sunaudoja tris kartus mažiau (19-20 tūkstančius). Budanovas pridūrė, kad rusai susirinko visus sviedinius iš karinių sandėlių Baltarusijoje.

Gruodžio 24 d., Jungtinės Karalystės gynybos ministerija citavo žvalgybos duomenis, pagal kuriuos Rusija neturi pakankamai amunicijos dideliam puolimui vykdyti. Rusijos pajėgos yra priverstos iššaudyti daug artilerijos sviedinių ir raketų, kad bent jau išlaikytų gynybą.

ISW teigia, kad dėl amunicijos trūkumo Rusijos kariai netrukus nebegalės išlaikyti didelio puolimo tempo netoli Bachmuto miesto Donecko srityje, kuris tapo vienu iš karštųjų taškų kare Ukrainoje. Tikėtina, kad tas trūkumas užkirs kelią ir karinėms operacijoms kitose srityse. O Kirilo Budanovo pareiškimas apie atsargų pašalinimą buvo dar vienas požymis, kad Rusija artimiausiais mėnesiais vargu ar pradės didelio masto puolimą iš Baltarusijos.

 

Gruodžio 25 dieną Vokietijos gynybos ministerija paskelbė, kad Rusijos Federacija 2023 metų balandį gali pradėti didelį puolimą prieš Ukrainą. Pagal pirmąjį scenarijų rusai atliks visiško Donbaso užėmimo operaciją, o pagal antrąjį – puls Kyjivą, toliau darydami spaudimą Rytų Ukrainai.

(47)
(1)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: