[Žinios trumpai] Žvalgyba: Rusija Kryme dislokavo branduolinio ginklo nešėjus  ()

Pasak žvalgybos pareigūno, Rusija pusiasalyje laiko lėktuvus, laivus, povandeninius laivus ir sausumos kompleksus, kuriuose gali būti branduolinių kovinių galvučių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Černiakas pareiškė, kad Rusija okupuotame Kryme dislokavo branduolinių ginklų nešėjų. Pavyzdžiui, rusai Krasnokamenkos kaime rengė objektą „Feodosija-13“, kuriame dislokuojamos branduolinės galvutės.

Apie tai rašo „Ukrinform“.

„Kalbame apie laivus, povandeninius laivus, orlaivius ir antžeminius kompleksus, kurie gali smogti branduolinėmis galvutėmis. Rusija potencialiai gali turėti tokį pajėgumą“, – sakė Černiakas.

Pasak A. Černiako, Ukrainos žvalgyba seka Rusijos taktinių branduolinių ginklų judėjimą ir tiksliai žino, kur jie yra. Kalbant apie Krasnokamenką, vis dar sunku pasakyti, ar rusai atliko visus būtinus darbus.

Černiakas taip pat sakė, kad Rusijos Federacija gali viską.

„Tačiau tikiuosi, kad tarptautinei bendruomenei pavyks paveikti okupacinės šalies vadovybę, kad ji nevestų pasaulio į branduolinę katastrofą. Ukraina taip pat atsižvelgia į įvairius įvykių variantus“, – sakė Černiakas.

 

Tarp tokių ginklų gali būti aviacinės bombos, raketų galvutės, artilerijos sviediniai, minos, giluminės bombos, torpedos ir kt. Taktinių kovinių galvučių trotilo ekvivalentas (energijos išeiga) paprastai neviršija kelių kilotonų, kartais – mažiau nei vienos kilotonos. BBC, remdamasi JAV žvalgybos duomenimis, rašo, kad Rusija turi apie 2000 taktinių branduolinių kovinių galvučių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(13)
(-5)

Komentarai ()