Iš orkų liko tik kruvina košė – po HIMARS smūgio galima atpažinti tik pagal DNR, šalyje kyla įsiūčio banga  ()

Pranešama, kad tiriami teismo medicinos įkalčiai, padedantys atpažinti per Ukrainos ataką žuvusių Rusijos karių palaikus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-03 Iš orkų liko tik kruvina košė – po HIMARS smūgio galima atpažinti tik pagal DNR, šalyje kyla įsiūčio banga  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujųjų metų išvakarėse Kijevas paleido keturias raketas su stipriomis sprogstamosiomis galvutėmis, kurios sunaikino kareivines Makijivkos mieste, Donecko srityje, Rytų Ukrainoje.

Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad smūgiai buvo suduoti iš JAV pagamintos HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) raketų sistemos ir kad jos oro gynyba numušė dvi raketas iš 6.

„Žuvusių karių artimiesiems ir draugams bus suteikta visa reikalinga pagalba ir parama“, – teigiama pranešime.

Rusijos pareigūnai retai oficialiai pripažįsta pralaimėjimus kare Ukrainoje, tačiau po atakos pripažino apie 63 žuvusius, nors tikrieji skaičiai greičiausiai gerokai didesni.

Christo Grozevas, vadovaujantis tyrėjas iš „Bellingcat“, tviteryje paskelbė, kad Rusijos kariniai „Telegram“ kanalai „praneša, kad žmonių palaikus ant žemės galima atpažinti tik atlikus DNR tyrimus“.

 

Incidentas Makijivkoje sukėlė pyktį Rusijoje – pranešama, kad dauguma žuvusiųjų yra tarp tų, kurie buvo pašaukti į Vladimiro Putino „dalinę“ mobilizaciją. Rusijos Samaros srities gubernatorius Dmitrijus Azarovas sakė, kad tarp žuvusiųjų yra nenustatytas skaičius jo regiono gyventojų.

Prokremliški kariniai tinklaraštininkai teigė, kad per išpuolį sprogo šalia objekto saugoma amunicija, todėl aukų skaičius toks didelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(5)
(121)

Komentarai ()