Fronte pastebėtas monstrinis snaiperinis šautuvas „Alligator“ – kala kiaurai viską, net šarvuočius (Foto, Video)  (7)

Snaiperinis prieštechnikinis šautuvas yra 14,5 mm kalibro, kuris leidžia sunaikinti lengvai šarvuotą techniką ar priešo įtvirtinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai parodė šaudymą iš Ukrainos ginkluotosiose pajėgose naudojamo bendrovės „XADO-Holding“ snaiperinio prieštechnikinio (angl. anti-materiel rifle) šautuvo.

Vaizdo įraše snaiperis sako, kad dabar jis šaudys iš Ukrainos snaiperinio šautuvo „Snipex Alligator“ į sunkiai šarvuotą įsibrovėlių mašiną. Dėl 14,5x114 mm kalibro galima pataikyti į įvairius taikinius. Efektyvus prieštechnikinio snaiperinio šautuvo nuotolis yra 2000 metrų.

„2,5 metro ilgio. Sveria 30 kg. Tai tiems, kurie sako, kad mes nieko savo neturime ir viskas importuota“, – pasiruošimą šūviui komentuoja kovotojas.

 

Snaiperinį šautuvą „Snipex Alligator“ 2019 metais sukūrė Ukrainos įmonė „XADO-Holding“. Į Ukrainos ginluotąsias pajėgas įtrauktas 2020 m. Nuo pat plataus masto invazijos pradžios ji ne kartą pasirodė tarp Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojų. „Aligatorius“ daugiausia naudojamas iš uždarų pozicijų, siekiant sunaikinti priešo įrangą ir įtvirtinimus, taip pat gyvąją jėgą.

Pagrindinės „Aligatoriaus“ savybės:

  • kalibras - 14,5 mm;
  • efektyvus šaudymo nuotolis – 2000 metrų;
  • maksimalus šaudymo nuotolis – 9000 metrų;
  • dėtuvė– 5 šoviniai;
  • masė - 30 kg;
  • ilgis - 2 metrai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(230)
(3)
(227)

Komentarai (7)