Ukrainą išgelbėtų „Boydo kilpa“: skelbiama, kad tai garantuotai sutriuškintų Rusiją  ()

Pulkininkas Johnas Boydas sukūrė visame pasaulyje žinomą doktriną, kuri tapo viena pagrindinių JAV armijos doktrinų. „Boydo kilpa“ leidžia aplenkti varžovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama Censor.NET vyriausiojo redaktoriaus Jurijaus Butusovo straipsnyje ZN.

„Boydas įrodė, kad dideliame kare pralaimėjimo ar pergalės priežastis nėra materialinių ar moralinių veiksnių visuma savaime, ir ne bendras vyrų skaičius, ginklai, ištekliai, psichologinė būsena ar socialinės sąlygos. Visų pirma, tai yra valdymo kokybė, leidžianti išnaudoti savo privalumus ir sumažinti priešo pranašumų reikšmę, tai yra veikti greičiau ir kompetentingiau nei priešas“, – rašoma straipsnyje.

„Boydo kilpa“ – tai nenutrūkstamas strateginių ir taktinių žingsnių planavimo ciklas, kuris kiekvienai šaliai turėtų būti savas. „Boydo kilpa“ apibrėžia, kad valdymo ciklas kare yra padalintas į keturis komponentus: stebėjimą, orientaciją, sprendimą ir veiksmą.

Butusovas siūlo būdus, kaip pagerinti valdymą esamos Ukrainos vyriausybės struktūros rėmuose.

„Vyriausiojo vado figūra. Ji turi atlikti koordinavimo ir kontrolės funkciją tarp nepriklausomų valdžios blokų, atsakingų už valstybės pranašumo ir efektyvumo kūrimą visuose „Boydo kilpos“ elementuose. Tam prezidentas turėtų mažinti valdymo objektų skaičių ir savarankiškus įgaliojimus deleguoti tam tikram vadovų ratui, kuriuo kiek įmanoma pasitiki. „Boydo kilpos“ efektyvumui būtina sukurti organizaciją su paskirstytomis funkcijomis, jėgų hiperkoncentracija Bankovoje neleidžia greitai reaguoti ir veikti“, – įsitikinęs žurnalistas.

Jis ragina nutraukti konkurenciją karinėje vadovybėje, „priekaištų ir tarnybinių tyrimų karą“. Šiuo metu itin svarbus yra pooperacinės kovinių operacijų analizės (po veiksmų peržiūros) įgyvendinimas ir darbo Gynybos ministerijoje (ypač valdymo struktūros) efektyvinimas.

 

Butusovas įsitikinęs, kad reikia įgyvendinti nuoseklią ir logišką gynybos politiką. Be kita ko, jo nuomone, Ukrainos saugumo tarnyba turėtų koordinuoti visų departamentų darbą kovojant su Rusijos įtaka ir visų žvalgybos struktūrų darbą – Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba.

„Pagrindinis karių kokybės vertinimo kriterijus – kovinis pajėgumas, motyvuotų kovinių komandų sukūrimas ir žmonių organizavimas turėtų juos įtraukti į „Boydo kilpą“ kaip pilnaverčius dalyvius savo ešelonuose“, – pabrėžia Butusovas.

 

Jis ragina kurti kovinio rengimo standartus, organizuoti didelio masto vadų mokymus, gerinti karių ir karinio dalinio puskarininkių mokymo kokybę, skirti specialistus iš susijusių veiklos sričių (auto mechanikai, šaltkalviai ir kt.).

„Turime suprasti, kokią kariuomenę kuriame, kokių mokymų, valdymo, ginkluotės sistemų reikės rytoj ir reikės po trejų metų. Kad atsidurtum laiku kare, turi būti priekyje. „Boydo kilpa“ reikalinga kokybiškiems sprendimams parengti, o sprendimai kuriami būtent planuojant. Visų pirma, nėra planavimo, todėl turime savarankišką organizavimą ir chaosą logistikos, pirkimų ir bet kokio išteklių paskirstymo srityse. Reikia trumpalaikio ir ilgalaikio gynybos planavimo“, – pabrėžia žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(2)
(57)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: