Ekspertas skelbia 100 % garantuotą būdą, kaip visam laikui sustabdyti „Shahed“ dronų atakas  ()

Rusija dar ilgai gali leisti iranietiškus UAV naktimis, vis sulaukdama naujų siuntų iš Irano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai ir toliau bombarduoja Ukrainą Irano „Shahed” tipo kamikadzėmis. Aviacijos ekspertas Valerijus Romanenko televizijos „Apostroph" eteryje pasiūlė kaip tai sustabdyti.

Jis mano, kad, priešingai kai kurių ekspertų nuomonei, Rusijos ginkluotosios pajėgos ir toliau smogs pasitelkdamos Irano bepiločius orlaivius-kamikadzes, tačiau paleidinės juos naktį. Anot jo, rusai jau suprato, kad dieną dronai per daug matomi, Ukrainos kariškiai juos lengvai numuša kulkosvaidžių pagalba, o tamsoje sunkiau pataikyti.

„Sunku pasakyti, ar toks apšaudymas vyks kiekvieną naktį. Kai kurie mano, kad „Shahed” pamažu baigiasi, bet yra galimybė iš Irano tiekti naujus bepiločius orlaivius", - sakė Valerijus Romanenko.

Specialistas mano, jog Ukraina galės pagaliau užkirsti kelią Irano bepiločių orlaivių atakoms, jei gaus galimybę sunaikinti paleidimo įrenginius. Jie yra pakankamai toli nuo fronto, todėl Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikės tolimojo nuotolio raketų.

 

„1000 km nuotolis leidžia įveikti viską, ko tik reikia rusų užnugaryje", – apibendrino V. Romanenko.

Dieną anksčiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ignatas sakė, kad rusai palei Dnieprą paleido bepiločius orlaivius-kamikadzes. Žemai skrisdami dronai lieka nematomi Ukrainos radarams, todėl pasiekia Kyjivo sritį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()