„Yra vos 20 sekundžių“: Ukrainos karys skelbia įspūdingą būdą, kaip numuša sparnuotąsias raketas  ()

Kovotojas Tarasas Borisas sako, kad kariai budi visą parą, jog laiku pastebėtų atskrendančias raketas. Tada reikia per trumpą laiką atakuoti taikinį, naudojantis savo refleksais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karys T. Borisas iš Aviacijos vadovybės „Vakarai" radijo inžinierių brigados interviu „ArmyInform" metu pasakojo, kaip jam pavyko numušti Rusijos sparnuotąją raketą.

Jis priklauso mobiliajai šaulių komandai, ginkluotai nešiojamomis oro gynybos sistemomis, kad greitai reaguotų į Rusijos sparnuotųjų raketų paleidimus. Kariai yra pasirengę atakai visą parą. T. Borisui pavyko numušti Rusijos sparnuotąją raketą danguje virš Lvivo srities.

„Gavę signalą apie raketos pavojų, ruošėmės koviniams darbams. Ryšio priemonėmis operatyvinis budėtojas informavo apie numatomus sektorius ir raketos pasirodymo laiką. Nuo tada viskas priklausė tik nuo manęs", – sako Tarasas Borisas.

Turėdamas vizualinį kontaktą, kovotojas turėjo mažai laiko, kad išjungtų savo emocijas ir nukreiptų 20 kilogramų paleidimo įrenginį į taikinį. Po kelių sekundžių laukimo jis pamatė, kad jo raketa MANPADS sunaikino priešo amuniciją. Jį apėmė džiaugsmas, tačiau jis truko neilgai, nes reikėjo greitai paruošti MANPADS (nešiojama „žemė-oras" raketa) kitam panaudojimui.

 

Kad galėtų numušti raketą, kariškiai praeina kelias savaites trunkančius varginančius mokymus, jie turi nuodugniai ištirti ir įvaldyti MANPADS. Viskas turi vykti automatiškai.

„Šaulys turi tik 20-30 sekundžių taikinio sunaikinimui. Tiek laiko instaliacijos baterija gali aprūpinti jį reikiama elektros srove. Raketa taip pat nelauks. Kelios sekundės – ir jau yra už veiksmingo pažeidimo zonos. Taigi būtina, kad MANPADS taptų jūsų kūno tęsiniu", – aiškina kovotojas.

Informaciją apie artėjančią raketą perduoda radiolokacinės stotys, visą parą skenuojančios oro erdvę virš Ukrainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()