JK žvalgyba skelbia apie nesuvokiamą Rusijos kariuomenės idiotizmą: štai kodėl Makijivkoje tiek daug aukų  ()

Sausio 1-osios naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos surengė tikslinę ataką prieš Makijivkos profesinės mokyklos pastatą, kurį okupantai panaudojo kariniams tikslams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-05 JK žvalgyba skelbia apie nesuvokiamą Rusijos kariuomenės idiotizmą: štai kodėl Makijivkoje tiek daug aukų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neprofesionalumas, prisidedantis prie didelio aukų skaičiaus Rusijos ginkluotosiose pajėgose - rašo Didžiosios Britanijos žvalgyba apie situaciją Makijivkoje.

Kol Rusijos kariai ir mobilizuotieji ruošėsi klausytis V. Putino kalbos ir kelti taures už Naujuosius 2023 metus, Ukrainos artileristai, vietinių partizanų pateiktos informacijos dėka, paruošė HIMARS MLRS smogti priešo kovinei jėgai.

Sausio 4 d. Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba paskelbė pagrindines tezes apie situaciją aplink Makijivkos profesinę mokyklą ir likviduotus mobilizuotuosius iš Rusijos Federacijos. Profesinės mokyklos pastatas buvo visiškai sugriautas, o griuvėsiai valomi iki šiol.

 

Sausio 3 d. Rusijos Federacijos gynybos ministerija pripažino tik 89 Rusijos karių žūtį. Atsižvelgiant į žalos mastą, yra reali galimybė, kad ginkluotė ir degalai buvo laikomi šalia gyvenamųjų patalpų ir smūgio metu sprogo, sukeldami antrinius sprogimus. Įdomiausia, kad profesinės mokyklos pastatas buvo tik 12,5 km atstumu nuo fronto linijos, Avdijivkos kryptimi. Tai vienas iš karštų fronto sektorių, kuriame įsibrovėliai vis dar bando vykdyti puolimo operacijas.

 

Incidentas Makijivkoje dar kartą parodė Rusijos gynybos ministerijos neprofesionalumą. Tai toli gražu ne pirmas atvejis, kai okupantai šaudmenis laiko visai šalia savo gyvenamosios vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: