Karas gali persikelti į Rusiją: skelbiamas būsimo Ukrainos puolimo žemėlapis - tai būtų neįtikėtina operacija (Žemėlapis)  ()

Ukrainos saugumo tarybos sekretoriaus Oleksijaus Danilovo teiginys, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos šio karo metu gali žengti į Rusijos teritoriją, yra gana realus. Tokį žingsnį Ukraina gali žengti per Donbaso išvadavimo operaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „YouTube“ kanalo „Chodorkovskis LIVE“ eteryje išsakė rusų žurnalistė ir istorikė Julija Latynina.

Kariniu požiūriu Donbaso išvadavimas yra nepaprastai sunki operacija. Tai fronto sektorius, kuriame labai stipri Rusijos logistika, kur Rusijos Federacija gali pristatyti didelį kiekį įrangos ir sviedinių. Ukraina galės karinėmis priemonėmis iš ten išvaryti Rusijos karius, jei kirs Rusijos sieną.

„Donbasas yra frontas, kurio strateginis gylis, mano nuomone, apie 8000 km – iki Vladivostoko. Tai frontas, pilnas geležinkelių ir kelių. Kartu su visa tai atnešama daugybė sviedinių... Yra vienas mažas triukas. Visa tai, žengiant į priekį, gali būti atkirsta nuo Rusijos. Bet tam, pažiūrėjus į žemėlapį, reikia vykti į Taganrogą... Kariniu požiūriu tai yra visiškai teisingas sprendimas“, – sakė Latynina.

Ji neatmeta, kad tokią operaciją atliks Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Ir jos tikslas bus, jos žodžiais tariant, ne Rusijos teritorijos okupacija, o visiškas Donbaso deokupavimas. Tai yra, ukrainiečiai paliks Taganrogą po taikos sutarties su Maskva pasirašymo, kaip Izraelis grąžino Sinajaus pusiasalį Egiptui devintajame dešimtmetyje.

 

Atkreipkite dėmesį, kad Ukrainos saugumo tarybos sekretorius Danilovas leido Ukrainos kariams kirsti Rusijos sieną, prireikus „saugoti“ šalį.

„Ir mes nieko neklausime. Ir visos šios kalbos, kad nereikia ten ko nors erzinti, yra nesąmonė“, – pabrėžė pareigūnas.

Jo žodžiai sukėlė aštrią Maskvos reakciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(1)
(98)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: