Sulaikytas Ukrainą išdavęs inžinierius - skelbiama, ką darė Lvive ir kuo tai galėjo baigtis  ()

Rusijos nurodymu jis turėjo nustatyti svarbių objektų vietas vėlesnėms raketų atakoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lvivo srityje sulaikytas vienos valstybinės įmonės, esančios Rytų Ukrainoje, inžinierius, padėjęs nukreipti priešo raketas į strategines įmones Kyjive ir Zaporižėje.

Priešo nurodymu Lvivo srityje jis turėjo nustatyti svarbių objektų vietas kitoms raketų atakoms. Ukrainos saugumo tarnyba pažymi, kad prasidėjus plataus masto invazijai, 34 metų vyrą Rusijos specialioji tarnyba užverbavo vykdyti žvalgybinę ir destrukcinę veiklą prieš Ukrainą. Pirmiausia, priešo nurodymu, išdavikas rinko informaciją apie strateginių objektų išsidėstymą pietrytiniuose Ukrainos regionuose.

Jis ir pats siūlė šalies agresorės atstovams savo pagalbą kuriant naują radarų sistemą, pagrįstą Ukrainos radiolokacinės stoties informacija. Taip pat, prisidengdamas komandiruote, agentas keliavo į Kyjivą bei Zaporižę, kad nustatytų energetikos ir geležinkelių infrastruktūros objektų vietas, kurioms rusai tada smogė raketomis. Išpuolių vietose jis turėjo apžiūrėti nukentėjusių mazgų techninę būklę, padarytos žalos lygį ir parengti atitinkamą ataskaitą FSB.

 

Kita jo „komandiruotė“ buvo į Lvivo sritį, kur jis taip pat bandė identifikuoti ypatingos svarbos infrastruktūros objektus. Tačiau kontržvalgybos pareigūnai laiku atskleidė Rusijos agentą, žingsnis po žingsnio dokumentavo jo nusikalstamus veiksmus ir jį sulaikė, bandantį perduoti agresoriui įslaptintą informaciją.

Kratos metu pas sulaikytąjį buvo rastas mobiliojo ryšio telefonas su susirašinėjimo su priešu įkalčiais ir komunistinio totalitarinio režimo simbolika.

(127)
(3)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: