Ukraina jau šaudo monstriniais Švedijos sviediniais BONUS: tai bus naujas košmaras Rusijai (Foto, Video)  ()

Prancūzijos ir Švedijos didelio tikslumo BONUS sviediniai pastebėti Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artileristai gavo BONUS didelio tikslumo prieštankinius artilerijos sviedinius. Tai praneša „Ukraine Weapons Tracker“ analitikai.

Soc. tinkluose pasirodė pirmasis patvirtinimas, kad Ukrainos kariuomenė naudoja BONUS sviedinius. Jokie oficialūs pristatymai nebuvo paskelbti. 155 mm sviedinys susideda iš submunicijos, kuri nustato taikinius naudojant LIDAR radarą ir tris infraraudonųjų spindulių jutiklius.

Amunicijos likučiai pateko į RF ginkluotųjų pajėgų rankas. RF taip pat paskelbė sviedinio nuotrauką, kurioje matomas BONUS žymėjimas.

 

BONUS šaudmenys buvo sukurti bendradarbiaujant su „Bofors“ iš Švedijos ir NEXTER iš Prancūzijos. 155 mm sviedinys skirtas tolimiems smūgiams šarvuočiams naikinti. Masinė gamyba prasidėjo 1992 m.

BONUS susideda iš dviejų šaudmenų, kurie atakuoja tanko bokštelį. Smūgis atliekamas beveik vertikaliu kampu, pasiekiama tokia skrydžio trajektorija prieš pat smūgio momentą. Tam tikru momentu išstumiamasis užtaisas atskiria šaudmenis nuo konteinerio, o tada šaudmenys sukasi ore ir skrieja žemyn link taikinio.

 

Vienas sviedinys gali atakuoti du taikinius vienu metu. Generalinis štabas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti neįprasto sviedinio darbas. Tikriausiai Ukrainos kariuomenė juos naudoja nuo 2022 metų vasaros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(3)
(88)

Komentarai ()