Rusijoje pykčio banga, ką padarė Prigožinas su „Wagner“ užverbuotais kaliniais  ()

Pirmieji kaliniai, kuriuos Rusijos kalėjimuose užverbavo „Wagner“ samdinių grupuotė, baigė šešių mėnesių tarnybą Ukrainoje ir gavo žadėtą Rusijos valstybės malonę, ketvirtadienį žurnalistams sakė „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jie dirbo pagal savo sutartį. Jie dirbo garbingai, oriai. Jie buvo pirmieji. Niekas kitas šiame pasaulyje nedirba taip sunkiai, kaip jie", – Rusijos naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Prigožinas.

Prigožinas teigė, kad dvi dešimtys kalinių, tapusių kovotojais, buvo tiesiog žmonės, kurie „netyčia ar dėl charakterio“ negalėjo rasti savo vietos visuomenėje ir kurie galiausiai pateko į bėdą. Visuomenė „davė šiems žmonėms šansą ir turėtų būti jiems dėkinga“ už kovą už Rusijos „nacionalinius interesus“, pridūrė jis.

Vienas iš sugrįžusių „Wagner“ užverbuotų „RIA Novosti“ sakė, kad daugelis dabar išlaisvintų kovotojų planuoja grįžti į „Wagner“ kaip apmokami rangovai.

Tačiau, Rusijos skaitytojai išreiškė komentarų skiltyje nerimą ir pyktį dėl šios naujienos, paskelbtos valstybinės naujienų agentūros „RIA Novosti“.

„Ar turėtume džiaugtis? Keista, priešingai, mane apima nerimas, kokius nusikaltimus jie padarė, už kuriuos buvo įkalinti? Tikiuosi, tarp jų nėra banditų, prievartautojų ir žudikų", - rašė komentatorė, pasivadinusi Almira N.

Kitas komentatorius, vardu Ivanas Ivanovas, suabejojo, kiek tų, kuriems buvo atleista, „grįš į buvusį gyvenimą su vagyste, apiplėšimu“.

 

„Kovinės patirties turintys nusikaltėliai grįš į visuomenę, hmm, padrąsinančiai“, – komentavo vartotojas Sainex.

Kiti suabejojo, kaip šiems nuteistiesiems apskritai buvo suteikta malonė.

„Mane, kaip pilietį, domina legalumo lygis mūsų šalyje. Ar individualus verslininkas Prigožinas turi rankose [Putino] pasirašytus malonės blankus? Kiek jų turi po ranka? Kam atiduos juos? Kas tai kontroliuoja? Ar jums tai netrukdo? Turime dėl to nerimauti“, – rašė komentatorius, vardu Amikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()