Atskleistas slaptas Maskvos planas dėl Janukovyčiaus – jau buvo pasiruošęs užgrobti valdžią, buvo visai netoli Kyjivo  ()

Pabėgęs eksprezidentas Viktoras Janukovyčius į Minską atskrido kovo 7 d., nes iki tos dienos rusai tikėjosi užgrobti pusę Ukrainos, kartu su sostine, ir nusiųsti ten savo marionetes, kad sudarytų prorusišką „vyriausybę“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu teletonui pareiškė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas, praneša „LigaBusinessInform“.

Pasak Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus, rusai turėjo du planus. Pirmasis planas – ne vėliau kaip iki kovo 7 dienos užimti kairiojo Dniepro kranto Ukrainos dalį su Kyjivu. Danilovas pabrėžė, kad būtent šią dieną V. Janukovyčius buvo Minske, nes esą tuo metu jis jau turėjo būti Ukrainoje.

Kitas žingsnis, anot jo, rusai norėjo užgrobti visą Ukrainą iki pat Lvivo ir tikėjosi tai padaryti per 19 dienų.

Danilovas pabrėžė, kad visapusiškam karui pasiruošti neįmanoma, tačiau visas Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos aparatas 2019 metų gruodį pradėjo ruoštis „labai labai galingai“.

 

„Jei valstybė nebūtų pasirengusi karui, po trijų ar penkių dienų rusai būtų patyrę tokią sėkmę, kurios jie tikėjosi“, – įsitikinęs Danilovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()