Baltieji rūmai pranešė, ar Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sunaikinti bent vieną HIMARS  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministerija reguliariai skelbia apie HIMARS sunaikinimą, tačiau JAV šios informacijos nepatvirtinta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Nacionalinio saugumo tarybos spaudos sekretorius Johnas Kirby sakė, kad Rusijos ginkluotosioms pajėgoms nepavyko sunaikinti nė vieno HIMARS įrenginio, nepaisant visų pareiškimų Rusijos Federacijoje. Apie tai praneša „The Hill“.

Baltieji rūmai pranešė, kad Kremlius neturi patvirtinimo apie tariamą HIMARS įrenginių sunaikinimą. Kalbėdamas su žurnalistais Kirby sakė matęs Rusijos Federacijos pareiškimus apie amerikietiškų daugkartinių raketų sistemų HIMARS sunaikinimą, tačiau JAV tokių duomenų neturėjo.

„Pasakysime kuo aiškiau. Tai yra Rusijos karas prieš Ukrainą, Putinas gali tvirtinti viską, ko nori, kad tai yra kova prieš Vakarus, kad tai yra JAV, kovojančios su Rusija ar NATO, bet mes visi žinome, kad tai nesąmonė“, - sakė Kirby.

 

Jis taip pat pareiškė, kad JAV ir toliau rems Ukrainos žmones, patiriančius precedento neturinčio masto Rusijos invaziją. Todėl Ukraina ir toliau gaus savigynos sistemas.

Šiuo metu Ukrainos arsenale yra 20 HIMARS, dar numatyta tiekti papildomus 18. Remiantis atvirais šaltiniais, Rusijos Federacijos Gynybos ministerija jau pranešė apie 27 HIMARS „sunaikinimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(1)
(147)

Komentarai ()