Putino įsakymas Rusijoje sukėlė tikrą sprogimą: tokios reakcijos dar nėra buvę – „tai panašu į pralaimėjimą“  ()

Rusai negali patikėti, kad jų prezidentas pasiruošęs kone dienai sustabdyti karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 5 d., įvykus pokalbiui su Turkijos prezidentu, Vladimiras Putinas įsakė Ukrainoje, visoje fronto linijoje, paskelbti vadinamąsias kalėdines paliaubas. Jis pareikalavo, kad Kyjivas leistų ortodoksams sausio 7 d. eiti į bažnyčią.

Ukrainoje Kremliaus sprendimas nesukėlė ažiotažo – visi žino susitarimų su Rusija kainą ir laukia dar vienos provokacijos.

Tačiau rusai negali patikėti, kad jų prezidentas dėl religingų ukrainiečių pasiruošęs kone dienai sustabdyti karą. Vadinamieji Rusijos karo korespondentai ir tinklaraštininkai kritikavo V. Putino sprendimą, nors anksčiau vengė tiesioginių kaltinimų.

„Prasideda. Minsko „paliaubų“, matyt, nepakako. Jokių „paliaubų“ per Minskas-2 metus nebuvo įvykdyta, ir akivaizdu, kad tai irgi nebus vykdoma“, – rašė tinklaraštininkas Borisas Rožinas.

„Sunku įsivaizduoti, kad kariai su tuo sutiktų, o ypač Ukrainos kariai, kuriems tokių triukų visai nereikia“, – rašė „Telegram“ kanalas „Vojennyj osvedomitel“.

Karo korespondentas Romanas Saponkovas Putino sprendimą pavadino „blogu“ ir padėkojo stačiatikių bažnyčiai už „nuostabią idėją“.

Propagandistas Jurijus Kotenokas palaikė paliaubų idėją, tačiau pripažino, kad tai gresia Rusijos kariuomenei dideliais nuostoliais: „Tai panašu į pralaimėjimą“.

 

Ukrainiečiai rusams priminė, kad tarp įsibrovėlių yra daug čečėnų, buriatų, dagestaniečių, neturinčių nieko bendra su stačiatikybe. Ukrainos ginkluotosios pajėgos prašo tiksliai nurodyti, kur rusai ketina surengti „paliaubas“.

Be to, neaišku, ką V. Putinas turėjo omenyje, kalbėdamas apie fronto liniją. Pagal Rusijos konstituciją fronto linija, išskyrus mažas atkarpas, eina per „Rusijos teritoriją“.

Rusai atkreipė dėmesį į tai, kad apie V. Putino sprendimą buvo pranešta po įvykusio pokalbio telefonu su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, kuris paskelbė apie būtinybę vienašališkai nutraukti karo veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(3)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: