Beprotybė Rusijos kariuomenėje: įsiutęs kareivis su granata bandė susprogdinti „kadyrovcus“ - skelbiama, kuo baigėsi (Foto)  (2)

Jau antras atvejis, kai dėl „kadyrovcų“ žūsta RF ginkluotųjų pajėgų karys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-06 Beprotybė Rusijos kariuomenėje: įsiutęs kareivis su granata bandė susprogdinti „kadyrovcus“ - skelbiama, kuo baigėsi (Foto)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų gruodžio 24 dieną Zelenyi Hai gyvenvietėje (Zaporižios sritis, Ukraina), bandydamas nužudyti du kadyroviečius, susisprogdino mobilizuotasis iš Rostovo, 35 metų Vadimas Sergejevas.

Sausio 5 d. Ukrainos žurnalistas Andrijus Caplienko savo „Telegram“ puslapyje paskelbė įrašą apie antrojo Rusijos ginkluotųjų pajėgų kario žūtį dėl „kadyrovcų“ kaltės.

2023-ųjų pirmosiomis dienomis, patyręs „kadyrovcų“ smurtą (įtariama - seksualinį), okupuotame Luhanske pasikorė vienas iš Rusijos kariškių. O Naujųjų metų išvakarėse, mėgindamas nužudyti du „kadyrovcus“, susisprogdino Rostovo gyventojas.

RF Gynybos ministerijos atstovo pulkininko leitenanto Z. Gasanovo atlikto tyrimo duomenimis, incidentas įvyko gruodžio 24 dieną okupuotos Zaporižios srities dalies teritorijoje Zelenyi Hai gyvenvietėje.

15:30 į šią gyvenvietę atvyko 136-osios motorizuotosios šaulių brigados karys Vadimas Sergejevas. Tarp jo ir kitų dviejų dagestaniečių, Mirzojevo ir Uraševo, kilo žodinis konfliktas. Jie pareikalavo grąžinti neegzistuojančią piniginę skolą. Priešingu atveju pažadėjo išprievartauti jo žmoną, gyvenančią Rostove. Per incidentą Sergejevas išsitraukė granatą ir ją susprogdino. „Kadyrovcai“ sugebėjo pasitraukti, o sutartininkas žuvo.

 

Pranešime buvo parašyta, kad tai buvo ne pirmas incidentas tarp Sergejevo ir „kadyrovcų“.

Gasanovas padarė išvadas ir parašė, kad tikroji istorija „niekam neįdomi“: Sergejevas žuvo dėl neatsargumo, Uraševas ir Mirzojevas išsiųsti į fronto liniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(5)
(50)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: