[Žinios trumpai] Ukrainos pulkininkas skelbia slaptą Putino planą Kalėdoms: gali būti galingas Rusijos puolimas, nori pakartoti 1414 m. apgaulę (Video)  (1)

Kremliaus paskelbtos trijų dienų paliaubos yra apgaulė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus paskelbtos trijų dienų paliaubos yra apgaulė, naujo didelio Rusijos Federacijos okupacinės armijos puolimo pranašas. Jis vyks ne iš Baltarusijos teritorijos, o Donbase.

Apie tai įspėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas interviu su Rusijos žurnaliste Julija Latynina „YouTube“.

Anot jo, Rusija aktyviai meta atsargas į Ukrainą. Tai užfiksuota vietose nuo Donecko į pietus link Mariupolio. Svitanas tiki, kad būtent ten priešas puls.

„Greičiausiai ruošiama kažkas panašaus į kalėdinį puolimą. Rusai mėgsta tokius momentus. Šiandien apie tai paskelbė „pagrindinis bažnytininkas“ (Maskvos patriarchas Kirilas Gundiajevas – red.). Tai standartiniai veiksmai, žinomi nuo 2014 m.“, - sakė karo ekspertas.

Jis patikslino, kad įvesta kariuomenė patenka į Ukrainos teritoriją, bet neįsitvirtina. O tai reiškia, kad jie laukia starto puolimui. Ko gero, įsakymas bus duotas jau sausio 6 ar 7 d.

„Kaip rusai naudojosi paliaubomis nuo 1414 m.? Po pranešimo niekas nešaudo, bet važiuoti galima. Jie pradeda slinktis  į fronto liniją. Žino, kad į koloną nešaudys, nes gi yra paliaubos“, – sakė Svitanas.

 

 

Jis mano, kad labiausiai tikėtina Rusijos smūgio vieta yra Vuhledaro rajonas, nes ten yra daugiausiai sutelkta priešo kariuomenės.

„Dabar jie yra aplink Vuhledarą 70 km spinduliu. Per 2 valandas gali dar labiau priartėti. Tai vienas iš mažų tikslų, kuriuos jie anksčiau užsibrėžė pasiekti savo planuose. Greičiausiai, judėjimas Kurachovo ir Pokrovsko link, prasidės jau šį savaitgalį. Neatsitiktinai, prie Vuhledaro nusiųsta gynybos ministro Šoigu privati ​​karinė kuopa „Redut“. Ji nesigina, ji puola“, – apie priešo planus perspėjo Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(9)
(41)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: