Šiurpoki vaizdai, kaip paranojos apsėstas Putinas atšventė Kalėdas  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas izoliavo save kiek tik galėjo - Kalėdas atšventė vienas Maskvos Kremliaus šventykloje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas Kalėdas šventė vienas. Net artimiausia aplinka nebuvo kartu.

Gandai, kad Putinas Kalėdų dieną gali apsilankyti okupuotame Donecke, nepasitvirtino. Rusijos vadovas net nerado drąsos palikti Kremlių. Stačiatikių šventę jis šventė vienas Maskvos Kremliaus Apreiškimo cerkvėje. Sprendžiant iš paviešintų kadrų, Kalėdų pamaldose šalia jo dalyvavo tik Rusijos stačiatikių bažnyčios dvasininkai.

Diktatoriaus nuotaika, sprendžiant iš jo veido išraiškos, toli gražu nebuvo šventiška.

„Vienatvė yra niekšinga... Standartinis visų diktatorių galas. Kai tavęs niekam nereikia ir visi laukia tik vienos naujienos“, – filmuotą medžiagą komentavo rusų tinklaraštininkas Anatolijus Nesmianas.

„Kaip jis bijo gyventi. Jis net nepaliko Kremliaus. O jei kas nors ateis? Ar koks virusas?“ – sakė Rusijos ir Izraelio verslininkas Leonidas Nevzlinas.

Apskritai rusų komentarai socialiniuose tinkluose apie vienišą Putiną Kremliaus šventykloje buvo gana aštrūs. Daugelis piktinosi, kad jo šventoje vietoje nenutrenkė žaibas. Žmonės linki Putinui, kad tai būtų paskutinės jo Kalėdos.

 

„Kalėdinėse pamaldose stovėti vienas: nei draugų, nei šeimos narių šalia – koks apgailėtinas vaizdas. Net popas nustumtas per 20 metrų.

Vienas, kaip viena Rusija. Atsilikusi šalis yra vienintelė, kuri Kalėdas švenčia pagal pasenusį, seniai pamirštą, atsilikusį kalendorių. Vienas Putinas, viena Rusija, vienas galas. Kasmet aplink jį vis mažiau žmonių, o šarvai vis storėja“, – rašė komentatoriai.

(71)
(0)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: