„Būtų didžiulė žala reputacijai“. JK žvalgyba išsiaiškino, kodėl Ukrainoje nematome Rusijos „5 kartos“ naikintuvo Su-57 (Žemėlapis)  (4)

Kremlius, anot žvalgybos, stengiasi išvengti žalos reputacijai ir baiminasi, kad sunaikinus Su-57 gali nutekėti šiuolaikinės technologijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-09 „Būtų didžiulė žala reputacijai“. JK žvalgyba išsiaiškino, kodėl Ukrainoje nematome Rusijos „5 kartos“ naikintuvo Su-57 (Žemėlapis)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija greičiausiai panaudos naujausius naikintuvus Su-57, kad pradėtų atakas prieš Ukrainą, tačiau atakas vykdys tik iš savo teritorijos, bijodama prarasti modernius lėktuvus. Apie tai sausio 9 d. ataskaitoje praneša Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos karinė žvalgyba.

Žvalgyba numato, kad naujausi naikintuvai Su-57 buvo įtraukti į plataus masto agresiją prieš Ukrainą bent jau nuo 2022 m. birželio mėn.

Viršgarsiniai orlaiviai, naudojantys slaptas technologijas ir aukštųjų technologijų avioniką, skrido išskirtinai virš Rusijos teritorijos, kurių metu paleido tolimojo nuotolio oras-žemė arba oras-oras raketas. Karinė žvalgyba šią strategiją aiškina kaip Rusijos baimę prarasti naujausius naikintuvus Su-57 mūšiuose prieš Ukrainą.

 

„Naujausiose nuotraukose penki Su-57 stovi Achtubino oro bazėje, kur yra 929-asis skrydžių bandymų centras. Kadangi tai vienintelė žinoma Su-57 bazė, tikėtina, kad šie orlaiviai dalyvavo operacijose prieš Ukrainą. Rusija tikriausiai išsikelia sau užduotį išvengti žalos reputacijai, eksporto perspektyvų pablogėjimo ir slaptų technologijų kompromisų, kurie gali kilti dėl naikintuvo Su-57 praradimo danguje virš Ukrainos“, – sakoma karinės žvalgybos ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)

Komentarai (4)