„Turano“ batalionas: NYT skelbia apie naują ir ypatingą Ukrainos armijos dalinį, siekiantį keršto Rusijai (Video)  ()

Dalinio nariais tapo azerbaidžaniečiai, kirgizai ir net Kinijos uigūrai. Jie gali sabotuoti už priešo linijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje buvo suformuotas naujas savanorių batalionas „Turanas“, skirtas atkeršyti už Rusijos Federacijos politiką. Apie tai rašoma „The New York Times“ pranešime.

Formacijos dalyviais tapo tiurkiškai kalbančios etninės grupės iš Kaukazo, Vidurinės Azijos ir Rusijos Federacijos. Batalionui vadovauja pabėgėlis iš Kirgizijos Almazas Kudabekas. Iš kovotojų jis išskiria azerbaidžaniečius, totorius ir Kinijos uigūrus, kurie tapo ginkluotųjų pajėgų dalimi.

„Mes tiesiog norime kovoti su rusais. Mes žinome, kas jie yra“, - sako Kudabekas.

Kariuomenės pranašumas yra tas, kad Rusijos Federacijoje yra daug etninių mažumų. Todėl dalinio nariai gali patekti į Rusijos Federacijos užimtą teritoriją vykdydami ardomąsias užduotis.

Leidinio žurnalistas taip pat lankėsi viename iš poligonų netoli Kijevo, kur Ukrainos vadai duoda įsakymus savanorių čečėnų bataliono nariams. Baltu kamufliažu vilkintys kariai praktikavo šaudymą ir sužeistųjų evakuaciją iš mūšio lauko.

Ukrainos vadovybė jau seniai kalba, kad kariuomenėje yra pakankamai žmonių. Nepaisant to, tūkstančiai savanorių iš kitų šalių papildė ginkluotųjų pajėgų gretas. Daugelis jų, anot autoriaus, yra čečėnai iš pačios Rusijos Federacijos, istorinių pretenzijų į Maskvą ir prezidentą Vladimirą Putiną turintys kartvelai bei Aleksandro Lukašenkos režimui besipriešinantys baltarusiai.

 

„Matėme, kas vyksta. Ukrainoje vyrų netrūksta, bet mes turime prisijungti ir būti šio karo dalimi“, – sako Čečėnijos bataliono vado pavaduotojas musulmonas Madijevas.

Konkretaus kovotojų skaičiaus batalione jis neįvardijo, apsiribodamas fraze: „Mums jų užtenka“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(227)
(4)
(223)

Komentarai ()