„Defence24“ skelbia grėsmingą žinią: Rusija rado, iš kur gauti tūkstančius tankų (Video)  (3)

Kur Kremlius gali gauti papildomų šarvuočių, kurių reikia „čia ir dabar“, okupuojant Ukrainą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujam puolimui 2023 metais rusai bando suburti 200 000 šauktinių karių, kurie bus surinkti naujos „dalinės mobilizacijos“ bangos metu ir bus panaudoti naujiems Rusijos kariuomenės daliniams formuoti. Remiantis dabartiniu Rusijos ginkluotųjų pajėgų etatų sąrašu, Rusijos karinis-pramoninis kompleksas turi dirbti keletą metų, kad pagamintų pakankamai technikos ir ginkluotės mobilizuojamiems kariams.

Kremlius iš tikrųjų supranta šią nuviliančią perspektyvą. Todėl ginklų jie stengiasi gauti kur tik gali. Pavyzdžiui, 2022 metų gruodžio pabaigoje tapo žinoma, kad „Wagner“ Šiaurės Korėjoje pirko artileriją ir raketas.

Akivaizdu, kad mąstymas apie tai, „kur rusai gali gauti ginklų“, turi tam tikrą spekuliacijos elementą. Tačiau neverta to niekinti, bent jau todėl, kad prieš metus vargu ar galėjome pagalvoti, kad Rusija bombarduos Ukrainos miestus egzotiškais bepiločiais orlaiviais kamikadzėmis, pirktais iš Irano.

Akivaizdu, kad valstybių, kuriose rusai gali prašyti ginklų, sąrašą riboja du veiksniai: sovietinio stiliaus pagrindinių kovinių tankų buvimas ir santykiai su Kremliumi. Tokiame siaurame šalių sąraše yra Šiaurės Korėja, turinti dideles sovietinės ginkluotės atsargas. Tačiau skaitydami Lenkijos portalą „Defence24“, pamatysite, kad gana dažnai egzotiški ginklai yra tiesiog gerai žinomų ginklų kopijos.

 

Pavyzdžiui, KLDR disponuoja iki 3500 įvairių tipų tankų. Kai kurie iš jų įvardyti kaip įvairių modifikacijų „Chonma-ho“ transporto priemones, kurios iš esmės yra sovietinio T-62 Šiaurės Korėjos kopija.

Iš viso yra šešios šio tanko modifikacijos, kurios pagal charakteristikas tarpusavyje koreliuoja taip pat, kaip „originalus“ T-62, modernizuotas T-62M ir T-62МВ, kurie jau buvo mesti į frontą Ukrainoje. Kai kurie iš šių tankų netgi aprūpinti lazeriniu taikikliu ir dinamine apsauga. Esminis skirtumas nuo originalaus sovietinio T-62 yra šarvuoto plieno, kuris buvo naudojamas Šiaurės Korėjos „Chonma-ho“ gamybai, kokybės lygis.

 

Šiaurės Korėjos kariuomenė taip pat turi tankų su kitais egzotiniais pavadinimais: „Pokpung-ho“, „Chonma-215“ ir „Chonma-216“. Tai vietinės sovietinio T-72 kopijos, jų gamyba vyko (tikriausiai) padedant inžinieriams iš Kinijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(33)
(-25)

Komentarai (3)