Rusijos vyriausybė patvirtino atominės elektrinės statybą Kaliningrado srityje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2010-02-25 13:06
Kazkaip labai jau greitai nori pastatyti... Itartinai man atrodo.
Azuolas 2010-02-25 13:20
Tai aišku, juk Lietuva nesugeba pasistatyti elektrinės (sugeba tik uždaryti). Tai pirksim elektrą iš rusų
thatsmeLT 2010-02-25 13:24
Nieko keisto, nori pastatyti kuo greičiau, o tada tikisi, kad mes ir aplinkiniai pirksim elektra iš jų ir nebestatysim savo elektrines.
Tir4elis 2010-02-25 14:07
Būtent. Kol pas mus kapstomasi po politikų "kelionių" ir "atostogų" įstorijas, kaimynystėje bus pastatytas gigantas iš kurio nori, nenori, o pirksim elektrą ir "tvarkingai" vėl būsim priklausomi nuo Rusijos.. O jei vėl savo žinion Mažeikių naftą prigriebs, tai neužilgo valdžia šoks viską, ką draugas Putinas palieps.. Kartu visa Europa..
andriulis 2010-02-25 14:08
Elementari ekonomika. Mato nisa kur galima investuoti ta skubiai ir daro,kad kitiems nora numustu. Va taip ir reikia dirbti valstybei,kaip kokiam UAB'ui,o ne viska ant zmoniu peciu krauti.
Vidas1983 2010-02-25 14:12
Na ka rusai šitą "šahmatų partiją" žaidžia neblogai gražiai figūrėles dėsto. Stebint Rusijos sprendimus ir įvykius aiškiai matosi noras prispaust Lietuvėlę po padu, o kas toliau jų galvose net baisu pagalvot.
kiesza 2010-02-25 15:00
jei viskas jiems pagal plana pavyks manau is ju elektra pirks lenkai ir lietuviai. kaskaip pavojingai atrodo dvi AE viena rytuose baltarusijoj kita vakaruose kaliningrade..
Robinis 2010-02-25 15:20
Palauke pokol durnas lietuvis usidare ir dabar savo prades statyti rusai..
alkaponas 2010-02-25 15:31
manu ne ekonomikoje cia esme.... rusai ne karta savo idiotiskas idejas igivendina tam kad, paerzint pasipuikuot ar siaip deguto o medu imest, nors tos idejos niekados neatsipirks.
Praeivis 2010-02-25 16:40
Taip teisingai manai, kad ne ekonomikoj esme. Esme cia yra Lietuviu tautos genocide, kuri vygdo LR seimas ir vyriausybe, priimdami Lietuvai kenksmingus istatymus ir laizydami uzpakalius ES Briuselio kopustagalviams.
Strong_Bad 2010-02-25 16:49
Nematau tame jokios bedos. Isplautos smegenys, "Lietuvele nori prispasti po padu". Patys taip norejo lietuveles galvos. Galejo pradet statyt savo atomine, tik va prasidejo nesancio pirago dalybos ir gincai kuriam didesnis gabalas turetu atitekt. Zmones taip igasdinti "Cernobilio" vardo, kad nepagrysta fobija suformuota visuomenej, del visu atominiu elektriniu. Vel bandoma sukelt kazkoki priesiskuma pries rusija, kazkokia priklausomybe. Jei taip nepagrystai, baubais besiremdama, sakosis lietuva, tai ne vienam nepatinka ir jokios nuostabos jei sulaukiama atoveiksmio. Kazkodel ne vienas i maxima eidamas nesako "maxima nori mane pamint po padu, nori padaryt priklausomu nuo jos prekiu". Nieks neprievartauja tos energijos pirkt. Prasau, pasistatykim elektros tilta su svedija ir pirkim is ten. Tik problema kad si projektas taipogi vilkinamas, lyg tycia. Man labiau atrodo, kad lietuva NORI, pirkt elektra is rusijos, nes kitu atveju, ir elektrines statybos jaubutu pradetos ir tiltas jau butu pradetas. Taciau akivaizdu, kad visi tie projektai tapti "nepriklausomais nuo rusijos" tik akim muilint - ja nuo pat pradziu suplanuoti zlugimui, suplanuotos dirbtines kliutys/problemos. Klausyt ka sako reikia, be nereik pamirst informacijos suvirskint.
Arvudas 2010-02-25 20:49
Beda cia is tikro yra, nes musu valdzia ziuri i savo kisene o ne i visos lietuvos. O rusai irgi geri fruktai. Zinoma cia ekonomika, bet tikrai ne vien tik ji. Ypac kai yra lieciama lietuva ir rusija
patalnius 2010-02-25 21:15
Bet manau visiems aišku kad tai yra Rusija. Rusai nekvaili, jie iškart neims ir nešokdins Lietuvos, jie po truputi gaus ko nori, tik riekia palaukti kažkiek tam, kad sužinoti ko jie tikrai nori
enternald 2010-02-25 21:16
Rusija skiria pinigus išorės problemoms, nespręsdama vidaus. Šitokie įvykiai gali privesti prie socialinio kolapso, kaip jau įprasta Rusijoje. 20 amžiuje buvo, tai reikia ir toliau vykdyti niekur nevedančią politiką 21 a.. Rusija kris tik svarbu kad nenusitemptų mūsų...
studentas 2010-02-25 21:23
Dar vienas kuris visur tik mato bloga "rusa" kuris tik ir nori lietuvele sugriaut. mes tik turim dziaugtis, kad nereiks statyt savo, nereiks duju degint elektrenams ir galima bus pirkt elektra ne tik is rueisjo bet ir is baltarusijos. norit buti energetiskai nepriklausomi? uz kokias uteles?
lightfire 2010-02-25 21:23
na jau svogūngalvi, tai jog pats kaimas nesugeba susitvarkyti, nereiškia, kad dėl prasigėrusio Jono, kurį patys išsirinkot kaimo galva, kaltas dėdė iš miesto, kaimui duodantis daug daug pinigų. Tai, jog Lietuva nesugeba pasistatyti elektrinės(ką jau ten pasistatyti, net susitarti) yra pačių lietuvių bėdos ir net ne vien politikų išrinktųjų. Bus visiškai teisinga bei logiška, jei elektrą reiks pirkti iš Rusijos, nes kol kas nesimato, kad čia kažkas judėtų į priekį
immortallt 2010-02-26 14:01
Man rodos pirkti elektra is atomines yra pigiau nei pasistatyti atomine. Reikia tureti omeny, kad reikes pasirupinti atliekomis, jos pacios statymu. Tuo labiau Lietuviai vieni patys jos pasistatyti negali, nes daug kainuoja o ir energijos pertekliu gamintu. Jeigu susijungsim su Skandinavais, paskui lenkais, tai gal greit i bendra ES tinkla paskui busim pajungti ir bus net geriau nei savo statyti. O ES turetumet dekoti, jei ne jie tai krize dabar tokia gili nebutu, nes tiesiog nebutume mes auge Ir butume aptureje dar viena krize kazkur 2004-2006 metais O kad uzdaryt AE turejome tai ne tiek daug ir nuostoliu, paskaiciuokit/paieskokit statistikos kiek pinigu is ES iplauke i Lietuva. Nesvarbu kad dalis pinigu liko kisenese, vis tiek jie iplauke i rinka ir tuos pinigus leido. O krize baigsis, kaip ji ir prasidejo (krize jau kaip ir baigesi, dabar stabilizacija).
Strong_Bad 2010-02-26 17:24
Kas dar link energetines nepriklausomybes, kurios taip "siekiame" arba bent taip mus bando itikint. Tai drysciau teigti, kad tai butu Pasaulio gineso rekorfu knygos vertas pasiekimas. Butu pirmoji pasaulyje salis energetiskai nepriklausoma, turint omeny kokie istekliai lietuvoj voliojasi, tai oj oj kokia drambliuko svajone. Tad reikia maziau spangti, nes visos valstybes tarp saves keiciasi vienokiais ar kitokiais resursais, kad ir neseniai buves straipsnis, kaip tokios milzines kaip Kinija ir JAV milziniskais kiekiais importuoja nafta, tai gal ir jas po padu kas spaudzia? Maziau klausykit, ka jum politikai peza. Jie visi ten tokie specialistai, kad ei nana. Reikia kokio ministro? Imam labiausiai nusipelniusi, nesvarbu, kad visiskai nieko neraukia. O paskui toks specialistas, kad pradeda suokt kaip lakstingala apie rusijos blogi. Pakolkas nepastebejau ne vieno veiksmo is ju puses pries lietuva, neturint jokio pagrindo. Istojo i europos sajunga, apsiprato ir jau pradeda ragus, nagus ir dantis rodyti.
Praeivis 2010-02-26 21:59
tai mano asmenine nuomone,kad nekiltu papildomu klausimu...) Ir kokios cia lietuviu bedos gali buti? Prasyciau neapibendrinti, nes daugumos lietuviu nuomone nesutampa su valdanciosios daugumos nuomone !!! Gal dar kokiu paaiskinimu noretumete ?!
kionig 2010-02-26 22:17
Statom ITER'i - perspjausim visus !