Lenkijoje atgims divizija, kuri daužė rusus 1920 m. (Video)  ()

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas pirmadienį paskelbė apie naujos divizijos kūrimą šalies rytuose – Palenkės vaivadijoje, besiribojančioje su Baltarusija. Ji bus ginkluota K2 ir „Abrams“ tankais, taip pat haubicomis „Krab“ ir K9.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-10 Lenkijoje atgims divizija, kuri daužė rusus 1920 m. (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministras teigė, kad Lenkijos valdžia siekia sukurti stiprią kariuomenę, kad agresorius niekada nedrįstų pulti.

„Mes susiduriame su bandymu atkurti Rusijos imperiją. Tai yra blogio imperija. Nesvarbu, ar ji balta, ar raudona, ar, kaip dabar, Putino. Ji visada atneša blogį. Mūsų kaimynai iš Ukrainos tuo įsitikina kiekvieną dieną“, – savo kalboje sakė Blaszczakas.

Ši divizija taps penktuoju taktiniu junginiu Lenkijos armijoje. Ją sudarys keturios brigados, kurių kiekviena turės po keturis batalionus.

Naujosios divizijos atsakomybės zona yra tarp 16-osios mechanizuotos divizijos (Varmijos-Mozūrijos vaivadija, siena su Rusijos Federacijos Kaliningrado sritimi) ir 18-osios mechanizuotosios divizijos (Mazovijos vaivadija prie Varšuvos).

Lenkijos kariuomenei taip pat priklauso 12-oji mechanizuota divizija Vakarų Pomeranijoje (šiaurės vakarų siena su Vokietija) ir 11-oji šarvuotosios kavalerijos divizija Liubušo vaivadijoje (vakarinė siena su Vokietija).

 

„Būtent ši divizija išgarsėjo tokiais sunkiais, ryžtingais veiksmais 1920 m., įskaitant Balstogės atkovojimą iš rusų“, – sakė Blaszczakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()